Regionens glädjebesked: För första gången på två månader ligger ingen patient på IVA för corona

Coronaviruset har haft ett stadigt grepp om världen länge nu. Varje dag har det rapporterats om nya insjuknanden, nya dödsfall och pressade sjukhus.

Men nu kommer glädjande besked från Kalmar.

I flera månader har sjukvårdan jobbar dygnet runt med allvarligt sjuka patienter. Hittills har Sverige 33 843 bekräftade fall av covid-19 varav 4000 personer har dött av sjukdomen.

Samtidigt har 1 957 patienter vårdats på någon av landets intensivvårdsavdelningar, vilket gjort det slitsamt på flera håll.

Men nu börjar man äntligen märka av en avmattning av inkommande intensivvårdspatienter.

Tackar de boende i länet

Region Kalmar är en av Sveriges minst drabbade regioner av covid-19.

Under måndagen rapporterade region Kalmar på sin hemsida att det för tillfället har 274 bekräftade coronafall i länet. Men det glädjande i det här är att inte en enda patient behandlas för corona på någon av länets tolv intensivvårdsplatser just nu.

Region Kalmar delade med sig av de glädjande nyheterna i ett Facebookinlägg och passade även på att tacka alla för att de följt Folkhälsomyndighetens rekommendationer

”Vi skickar ett innerligt tack till dig som följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Som hittar nya sätt att hålla kontakt med familj och vänner, med ett omtänksamt avstånd. Som stannar hemma när du har förkylningssymptom. Och som tvättar händerna som aldrig förr.
Nu håller vi i det här. Kom ihåg att du gör skillnad
”, skriver Region Kalmar i inlägget.

Så här när ytterligare en av vårens högtider går mot sitt slut, vill vi dela med oss av goda nyheter. För första gången…

Gepostet von Region Kalmar län am Sonntag, 24. Mai 2020

Inlägget har setts av tusentals och många passar på att skicka tillbaka ett tack till region Kalmar för deras insatser.

”Och vi skickar ett stort tack för det fantastiska arbete NI gör, för all tid ni får offra från er familj, fritid och riskera er hälsa”, skriver en person.

”Härligt! TACK till all personal som kämpar varje dag 24/7 för att hjälpa människor som behöver vård i olika former. Allt till Corona till patienter i kris pga olika orsaker!”, skriver en annan.

Nu hoppas vi att det här håller i sig i Kalmar och sprider sig till resten av världen.

Tillsammans gör vi skillnad. Fortsätt att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Dela gärna denna artikel för att sprida lite positiva nyheter i flödet.