Resebolaget ryter till: Sluta paxa solstolarna med era handdukar

Det förekommer inte på alla ställen, men på tillräckligt många för att det ska vara irriterande. 

Ni vet de människor som kliver upp i ottan, bara för att paxa solstolar inför på semestern. Lite störande, eller hur? 

Det tycker resebolaget Fritidsresor – som nu tar krafttag mot problemen.

 

Det är säkert något som de flesta soltörstande, svenska turister råkat ut för någon gång. Att komma till poolen bara för att upptäcka att alla stolar är upptagna, av handdukar. 

Tydligen var detta ett så pass stort problem att Fritidsresor bestämde sig för att agera på ett av sina hotell, skriver Expressen.

På ett hotell i Alcudia på Mallorca skickade man nämligen ett sms till gästerna, som i fortsättningen att sändas ut som en påminnelse tre gånger i veckan.

Enligt Fritidsresor är detta ett test, som kan bli standard i framtiden. 

– Det är ett test för att se vad kunderna tycker, men även för hotellet så vi ser vilka förberedelser som måste till rent praktiskt för att funktionen ska kunna finnas på flera hotell, säger den nordiska informationschefen på Fritidsresor, Mathias Bergendahl, enligt Expressen. 

Flickr/Andy2Boyz

En av gästerna på hotellet i Alcudia som fick sms:et var den norske journalisten Michael Andreassen. Han blev glad över meddelandet och delade texten som skickades ut på sin Instagram. 

– Det är bra att de gör det här, för jag stör mig enormt mycket på de som vaknar klockan fem för att lägga ut handdukar. Det är nästan så att jag misstänker att någon köper upp alla handdukar så att deras familj kan reservera en stol till sin chipspåse, säger Michael till norska P4.

Tycker du också detta är ett bra alternativ? Gilla gärna om du håller med!