Foto: Shutterstock

Resenärer rasar mot tågjättarnas agerande – utreds nu efter massiv kritik: ”Att ni inte skäms!”

Flera trafikbolag utreds nu av konsumentverket som ska avgöra om eventuella åtgärder bör vidtas

Detta efter att klagomål riktats mot bolagen från resenärer, rapporterar nyhetsbyrån Siren.

Vid de tillfällen något strular under en tågresa förväntar sig de allra flesta att få hjälp av de som ansvarar för resan.

När man som konsument betalat för en biljett tänker man såklart även att det ska fungera smidigt och enkelt om något blir fel.

Men dessvärre upplever många resenärer att några av Sveriges tågjättar inte uppnår detta, rapporterar nyhetsbyrån Siren enligt P4 Uppland.

Inte blivit rätt behandlade

Istället är det väldigt många som upplever att de inte blivit rätt behandlade under sina färder och hård kritik har riktats mot dessa aktörer från flera olika håll.

Klagomålen berör olika aspekter av UL, SL och Mälartåg verksamhet.

Bland annat menar en del konsumenter att de inte fått den ersättning de har rätt till efter att saker och ting blivit fel under en resa eller med en biljett.

Kritiken har även riktats mot att biljettapparna i mobiltelefonen ofta inte fungerat så som de ska utan istället återkommande strular.

Många tycker också att det funnits en del oklarheter kring hur inställda avgångar hanterats av bolagen.

Resenärernas ord

På bland annat Mälartågs Facebooksida går det att läsa kommentarer från resenärer som till och med varnar andra från att åka med dem.

”Jag vill göra en stor varning för att resa med Mälartåg! Dom kan ställa in resan till din destination och du får inte information om det[…]”

”Hoppas ni förstår hur mycket det ställer till det för oss som arbetspendlar med förseningar, men framförallt inställda avgångar. Funderar på andra alternativ eftersom mitt förtroende för er är som bortblåst.”

”Alltså allvarligt, att ni inte skäms! 10 minuter innan avfärd fick vi reda på att tåget var inställt och att ersättningsbuss kommer två timmar senare.Då har vi ett plan på Arlanda som väntar.Det är så fruktansvärt uselt så jag inte finner några ord. Förstår ni hur mycket ni ställer till det för människor som är beroende av kollektivtrafik? Ni är ju skojare.”

Konsumentverket utreder

Med allt detta i åtanke har nu konsumentverket påbörjat en utredning.

De ska se över marknadsrättsliga problem inom UL, SL och Mälartåg.

Samtliga trafikbolag har kallats till möte med konsumentverket.

Efter det kommer ett beslut tas gällande vad som ska ske framöver och vilka åtgärder som eventuellt behöver vidtas.

Vad är era upplevelser med dessa tågbolag? Lämna gärna en kommentar på vår Facebooksida!