Rickard Olsson och 18 år yngre kärleken har separerat

”Bingolotto”-programledaren Rickard Olsson och 18 år yngre kärleken Therese Broberg blev ett par för tio år sen.

Nu kommer Olsson med ett tråkigt besked – paret har separerat.

– Vi hade en sittning och kom fram till att vi glidit isär så mycket att det inte fanns något kvar att kämpa för, säger han till Aftonbladet.

Vi känner Rickard Olsson från populära tv-program som ”Wild kids” och ”Vem vet mest”. I söndags hade han premiär med den nya säsongen av ”Bingolotto”. Men vid sidan av rampljuset från tv-kamerorna har Rickard Olsson, 52, tagit ett avgörande beslut med sambon Therese Broberg, 38.

Nu berättar paret för Aftonbladet att de har valt att gå skilda vägar.

– Vi bröt upp redan i början av maj. Vi hade en sittning och kom fram till att vi glidit isär så mycket att det inte fanns något kvar att kämpa för. Det var vi rörande överens om. Vi har båda känt så en längre tid, men ingen har gjort något för att det ska bli bättre och till slut har man glidit isär för mycket. Förhållanden måste man vårda, vi blev till slut som inneboenden hos varandra, säger han till Aftonbladet.

FOTO: ROBIN HALDERT/TT

Olsson, som i söndags ledde Bingolotto-premiären, berättar att ålderskillnaden är något de fått kämpa med.

– Vi har hängt ihop i tio år och när vi blev tillsammans så var det många som dömde ut oss. Framför allt kvinnor som spottade och fräste och tyckte jag var gubbsjuk. Efter tio år så fanns det uppenbarligen någonting annat men jag tror att om det är en stor åldersskillnad så är vikten av att vårda förhållandet mycket större. Man måste hitta gemensamma saker och mötas åldersmässigt halvvägs och det har vi varit rätt kassa på. Vi var i Visby i somras båda två – en för att dansa på den så kallade Stockholmsveckan, en för att moderera skolpolitik, säger han och skrattar.

Therese Broberg om relationen till Rickard Olsson

Trots uppbrottet har det ändå varit en bra sommar för det tidigare paret.

– Den har varit bra ändå, vi har inte bråkat eller tjafsat, vi har alltid haft det fridfullt i förhållandet och det är samma sak nu. Vi vill båda att flytten och separationen ska bli så bra som möjligt, men det är klart att bo under samma tak är som att vistas under en högspänningsledning, man är varken singel eller sambo. Hela livet blir satt på vänt, jag kan ju inte ta hem någon och vice versa. Det är en känslig period och det är lätt att göra den andra illa.

Aftonbladet har även varit i kontakt med Therese Broberg som låter hälsa att det inte är några ”hard feelings” mellan paret och att förhoppningen är att de ska kunna ha en vänskapsrelation.

Så tråkigt att höra! Skicka gärna dina styrkekramar till Rickard i kommentarsfältet på Facebook.