Rickard Söderbergs varma initiativ – skänker intäkter från sina julkonserter till hemlösa

Rickard Söderberg är inte bara en begåvad operasångare och tenor.

Han har också ett hjärta av guld.

På sociala medier berättar Söderberg att han skänker delar av biljettintäkterna från sina julkonserter – för att hjälpa hemlösa.

Julen är en tid för värme, kärlek, medmänsklighet och gemenskap.

Det har operasångaren Rickard Söderberg och hans kollegor tagit tillvara på.

I ett inlägg på sociala medier berättar Söderberg att de, efter helgens två julkonserter i Örebro, bestämt sig för att skänka en del av sina biljettintäkter till Stadsmissionen och deras arbete för hemlösa.

”Extra gott i hjärtat”

”Samlar mig efter två underbara julkonserter i Örebro. Extra gott i hjärtat känns det att vi bestämde att ge en del av biljettintäkterna till Stadsmissionen och deras arbete med hemlösa”, skriver Söderberg på Instagram och fortsätter:

”Drygt 10 000 kr hoppas jag kan göra lite skillnad för de som inte har något hem att gå till i jul.”

Det varma initiativet har fått mycket uppskattning. Artister som Ann-Louise Hanson, Nanne Grönvall och Sonja Aldén har alla svarat med hjärtan och uppmuntrade kommentarer.

Flera initiativ

Det är inte första gången Rickard Söderberg uppmärksammas för sina välgörenhetsinitiativ.

För en knapp månad sedan berättade Söderberg att han klippt av sitt långa hår. Detta för att lämna håret vidare till en organisation som gör peruker till barn med cancer.

”Där gör håret mer nytta än på mitt huvud”, skrev Söderberg då på Instagram.

rickard söderberg
Foto: Christine Olsson / TT

Så fint av Rickard och hans kollegor att tänka på alla som inte har någonstans att fira jul, och istället skänka en del av pengarna dit de verkligen behövs.

Dela gärna vidare om du också tycker att Rickard Söderberg verkar ha ett stort hjärta och att sådana här initiativ bör uppmärksammas!