Rikard Wolff sjuk – tvingas ställa in hela turnén i höst

Här kommer tråkiga nyheter för alla oss som älskar Rikard Wolff. 

Artisten tvingas ställa in hela sin turné i höst på grund av sjukdom. 

– Jag beklagar detta djupt, men nu är det vila och återhämtning som gäller så att jag snart kan vara på benen igen och möta Er, skriver Rikard Wolff på Facebook. 

 

Rikard Wolff tvingades ställa in sin föreställning ”Sommardrömmar” i augusti på grund av sjukdom. Då hade han lagts in på sjukhus, skriver TT. 

Och när det skulle vara dags för premiär för ”Den sista föreställningen” i Umeå på måndagen fansen av beskedet att även den ställts in på grund av sjukdom. 

På torsdagen meddelar artisten att hela turnén nu ställs in. 

Det tråkiga beskedet delade Wolff med sig av i ett personligt inlägg på Facebook, där han skriver: 

– Så här blev det: Idag fick jag besked att jag måste hållla mig lugn september-oktober för att komma till rätta med problemen jag har haft de senaste veckorna. Det innebär att jag till min sorg måste ställa in hela Brel-turnén, som jag sett så mycket fram emot att få göra, skriver Rikard Wolff på Facebook.

– Jag beklagar detta djupt, men nu är det vila och återhämtning som gäller så att jag snart kan vara på benen igen och möta Er. Vi ses snart igen!

Häromdagen, när Wolff meddelade att premiären var inställd, skrev han också om hur mycket han saknar sin publik. 

”Jag tillbringade gårdagskvällen, inte med Er, glittrande gator och ljuvlig musik, utan stirrandes ut från min sjukbädd. JAG LÄNGTAR EFTER ER, JAG SAKNAR ER, snart är jag på benen igen och då ska vi fortsätta DRÖMMA EN OMÖJLIG DRÖM, den dröm som Jacques Brel aldrig slutade tro på”, skriver Wolff.

© Frankie Fouganthin/Wikimedia Commons

Artisten och skådespelaren har vid tidigare tillfällen berättat om sina hälsoproblem och den ärftliga lungsjukdom som han lider av.

– Det är en kronisk sjukdom som är ganska krånglig och tvingar mig till rätt stora anpassningar. Jag är oerhört beroende av planering och logistik och har alltid en assistent som hjälper mig när jag reser. Jag har inte råd med något slarv längre, sa Wolff då till Aftonbladet.

Jag hittade det här klippet från ”Lotta på Liseberg” från i somras som vi får hålla till godo med så länge. 

Nu delar jag det här vidare för att skicka krya-på-dig-kramar till dig, Rikard! Hoppas vi snart får se dig på scenen igen. 

Publicerad av Newsner, gilla gärna