Rolf Lassgård får inte gå på Oscarsgalan – trots nominering för ”En man som heter Ove”

Svenske skådespelaren Rolf Lassgård har hyllats för sin insats som huvudroll i filmen ”En man som heter Ove” som hade premiär förra året.

När det stod klart att filmen är dubbelt nominerad på årets Oscarsgala fortsatte hyllningarna att spridas över nätet och i media, men nu står det klart att filmens huvudrollsinnehavare – Rolf Lassgård, inte får en biljett till galan. 
– Jag har varit både ledsen och knäckt och förbannad, säger Rolf Lassgård.

Den 26e februari ska filmvärldens starkaste prestationer 2016 koras på Oscarsgalan. Bland de många internationella kandidaterna kan svenska filmen ”En man som heter Ove” ta hem pris i kategorierna ”Bästa icke engelskspråkiga film”, och ”Bästa smink”

Filmen är regisserad av Hannes Holm, som får åka på galan tillsammans med sin fru och två av filmens producenter, men till huvurollsinnehavaren Rolf Lassgård finns ingen biljett, det skriver Expressen

Facebook/En man som heter Ove – filmen

Anledningen är att det endast finns fyra biljetter, och för Expressen berättar Lassgård att han tycker att man prioriterat fel. 
– Det handlar inte bara om min biljett. Det är en konstig prioritering man gjorde, det handlar om hur man täcker upp en film, säger han. 

Rolf Lassgård berättar att han blivit både besviken och arg över beslutet. Han kommer att åka på galan ändå, men i sällskap av Love Larson och Eva von Bahr som är nominerade för bästa smink och mask, då de hade en biljett över. 
– Jag for i taket, jag är känd som en ganska snäll man men när jag blir arg så blir jag jävligt arg och det blev jag, säger han till Expressen

Rolf Lassgård gjorde en lysande insats i filmen som kan vinna titeln ”Bästa icke engelskspråkiga film”. Dela gärna om du tycker att han förtjänar en plats på galan.