Ronaldo skänker 60 miljoner till Rädda Barnens arbete i Nepal. Det här förtjänar verkligen all respekt!

Cristiano Ronaldo är verkligen en förebild på många sätt. Nu visar fotbollsstjärnan återigen vilket stort hjärta han har. Real Madrids superstjärna uppges skänka motsvarande 60 miljoner kronor till Rädda Barnens hjälpinsatser i Nepal, enligt brittiska The Guardian.

Den kraftiga jordbävningen i Nepal har tagit många liv, många har skadats och förlorat sina hem. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något.

Cristiano Ronaldo är en av alla som berörts av den ofantliga katastrofen och hans sätt att bidra är otroligt imponerande.
Portugisen, tjänar 170 miljoner kronor om året, uppges nu ha skänkt en tredjedel av sin årslön till räddningsarbetet i Nepal. Fotbollsstjärnan, som donerat stora pengar till välgörenhet genom åren, har även vädjat till sina över 100 miljoner Facebook-följare att skänka pengar till organisationer som hjälper till i det lilla bergslandet.

Den förödande jordbävningen i Nepal har fått stora konsekvenser och hjälpinsatserna pågår fortfarande för fullt. Antalet döda i katastrofen har överstigit 8 000 medan 20 000 rapporteras vara skadade. Det är det dödligaste skalvet i Nepal på över 80 år. Här kan du också skänka pengar till räddningsarbetet.

Ronaldos gest gör mig rörd och han förtjänar verkligen all respekt! Det är när jag läser sånt här som jag blir stolt och rörd över hur idrottare kan vara med och bidra till en bättre värld, även utanför strålkastarnas berömmelse.

Byt till hållbar och välgörande el till GodEl så bidrar du samtidigt till Rädda Barnens arbete. (ANNONS FRÅN GODEL)

Vill du ha fler artiklar som denna i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.