Rullstolsburne Erik slängdes ut från konsert – nu vill bandet bjuda på ny spelning: ”Fixar en pangkväll”

Rullstolsburne Erik Eriksson hade länge sett fram emot att se bandet Bolaget live, men konsertkvällen slutade i vad som för honom kändes som förnedring. Erik slängdes ut efter att hans kompisar hjälpt honom att se bättre från rullstolen. När bandet fick höra vad som hänt tog de kontakt med Erik för att ge honom en present som plåster på såren. 

Under en konsert med bandet Bolaget hittade Erik Eriksson och kompisarna en bra plats med ett räcke som Erik kunde hålla sig i. Erik kan stå upp korta stunder, men när han blir trött måste rullstolen finnas nära till hands. 

Då Erik inte orkade stå upp var det svårt för honom att se bandet på scenen. Då kompisarna ville hjälpa honom lyfte de upp hans rullstol på en högre höjd, men detta gillades inte av vakterna. 

Blev utslängd med rullstolen

Erik blev tillsagd att lämna konserten. 

– Det känns riktigt förjävligt. Det tar hårt och jag känner mig diskriminerad och kränkt, sa Erik till SVT strax efter att händelsen ägt rum i början av augusti. 

Foto: TT/ Shutterstock

Erik tvingades lämna området, och även om festivalens arrangörer beklagade det som inträffat efteråt så gick Erik miste om den konsertkväll han länge sett fram emot. 

När Falun-bandet Bolaget, som Erik var där för att se den kvällen, fick höra vad som hänt valde de att ingripa. 

Bandets fina gest för Erik

I en videohälsning berättar de fyra killarna från Dalarna att de kommer att kompensera Erik.

– Vi hörde vad som hänt och vi tycker såklart att det är jättetråkigt, säger bandet i en videohälsning till Erik. 

De fortsätter:

– Vi vill att du får en ny chans och se en hel spelning denna gången. Vi löser biljetter till dig och några polare så fixar vi en riktig pangkväll, säger killarna i bandet, som bjuder Erik på en konsertkväll. 

När Erik Eriksson fick se hälsningen blev han överraskad. 

– Det var lite överväldigande. Men det känns så klart jätteroligt, säger han till SVT