Ryssarnas galna plan: Bilväg från Stockholm till New York.

Ryska Russian Railways vill bygga en gigantiska superväg för att koppla samman eurasiska kontintenten med den nordamerikanska. Det innebär att man kommer kunna köra bil – från Sverige till New York.

När Vladimir Yakunin, chef för Russian Railways, i veckan presenterade ett förslag på att bygga ut det ryska tågnätet la han också fram ytterligare en plan.
En ganska spektakulär sådan.
En superväg som ska knyta samman euroasiska kontinenten med den nordamerikanska, enligt The Siberian Times.
Om vägen blir av kommer man att kunna köra bil från Sverige till New York. Genom Europa, över hela Ryssland för att sedan köra över till Alaska vid Berings hav. Därifrån tar man sig genom Kanada ned till USA. Faktum är att du inte ens behöver stanna där. Om du inte tröttnat vid det laget går det bra att fortsätta hela vägen ned till Mexiko. Men ha i åtanke att det bara till New York är över 2 000 mil att köra.

Projektet är än så länge bara på idéstadiet. Någon finansering finns inte, förutom att det väntas kosta några biljoner dollar. Men tågchefen är övertygad om att satsning kommer att betala sig själv genom att ett 15-tal nya industrier skulle startas, samt att nya byar skulle poppa upp i området.