Så blir Facebooks nya gilla-knapp.

Sättet du gillar saker på Facebook kan komma att ändras inom en mycket snar framtid. Nu avslöjas nämligen hur Facebooks nya ”gilla”-knapp kommer att se ut.

När nyheten om att Facebook planerade att införa en ”ogilla”-knapp kom var reaktionerna blandade hos användarna. Vissa oroade sig för att knappen skulle kunna missbrukas och rentav användas som en form av mobbning, medan andra välkomnade nyheten.

Nu avslöjar sajten Engadget att knappen kanske inte riktigt blir som vi har trott. Det kommer nämligen inte att bli någon direkt ”ogilla”-knapp utan i stället kommer ”gilla”-knappen som redan finns idag att utvecklas.

Sajten skriver att den nuvarande knappen kommer att utrustas med sex nya symboler som bättre speglar den åsikt du vill uttrycka. Om du till exempel vill reagera på en nyhet som är sorglig kommer det att finnas en symbol som speglar den känslan och läser du något som gör dig arg eller upprörd kommer en symbol att finnas även för detta.

Enligt Engadget kommer Facebook-användare i Irland och Spanien att få testa den nya funktionen redan under fredagen. När funktionen kommer till Sverige är i dagsläget inte klart.

Soon you can ”love” or ”cry” at this post.

Posted by Engadget on den 8 oktober 2015

Publicerad av Newsner, gilla gärna