Så kan dina nära bli till träd genom ny ekologisk begravning.

Det finns många frågor runt omkring oss som vi lyckats få svar på genom tiderna. Men fortfarande finns det många frågor som fortsätter att vara obesvarade. Kanske är den största frågan ”Vad händer efter döden?”. Det är inte ovanligt att man redan som liten funderar över vad som kommer att hända när man dör. Och det finns många olika ritualer och kulturella koder kopplade till döden runtom i världen. Men tanken på att sluta cirkeln och återgå till vad man en gång kommit från är nog något som tilltalar många oavsett religion eller brist på religion. Två italienska designers, Anna Citelli och Raoul Bretzel, har utvecklat den här vackra begravningsmetoden som skulle kunna bli något för framtiden. Metoden är helt ekologisk, man använder sig av en kapsel som helt och hållet kan brytas ner. Kapseln hjälper till att förvandla kroppen till näringsämnen för ett träd som kommer att växa upp från kvarlevorna. Innan döden väljer man tillsammans ut ett lämpligt träd. Tyvärr är projektet endast på konceptstadium eftersom det enligt italiensk lag är förbjudet att begrava människor på det här sättet. Men om det blir tillåtet vill man skapa stora minnesparker fulla av träd i stället för gravstenar. På det sättet kan anhöriga besöka och ta hand om ett levande träd i stället för en gravsten.

Det är ett italienskt bolag som kommit på den nya metoden för att begrava människor.

biodegradable-burial-pod-memory-forest-capsula-mundi-9

I stället för en kista begravs personer i en sådan här ekologisk kapsel.

tradbegravning1

Processen i sig är inte heller särskilt svår att förstå.

biodegradable-burial-pod-memory-forest-capsula-mundi-3

Tanken är att kvarlevorna blir näring till ett träd.

biodegradable-burial-pod-memory-forest-capsula-mundi-6

De italienska designernas tanke och förhoppning är att kunna skapa stora minnesparker där anhöriga kan besöka ett träd i stället för en gravsten.

biodegradable-burial-pod-memory-forest-capsula-mundi-8

Och om man skulle vilja ha både ett träd och en sten skulle det kunna se ut ungefär så här.

tradbegravning2

Men grundarna Anna Citelli och Raoul Bretzel får än så länge inte genomföra detta på grund av italiensk lag.

tradbegravning3

Bildkälla: Facebook

Måndagen den 7 september klockan 21.55 är det premiär för TNT:s nya serie ”PROOF”, där vi får följa kirurgen Carolyn Tyler (Jennifer Beals) i hennes jakt efter svaret på frågan ”Vad händer efter döden?”. Här kan du läsa mer om PROOF. (Annons från TNT)

Vill du ha fler artiklar som denna i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.