Så kan du hjälpa folk i Stockholm efter attacken

En lastbil har kört in i en folkmassa i centrala Stockholm och dödat flera personer. Polisen har bekräftat att det pågår en terrorattack och uppmanar människor att hålla sig borta från centrala Stockholm.

All kommunaltrafik är avstängd och ingen kan ta sig någonstans, då visar människor sin empati och bjuder in drabbade till sina hem. 

De som befinner sig i Stockholm uppmanas att stanna inne på grund av den pågående terrorattack som kostat minst två personer livet. Hela tunnelbanan och stora delar av kollektivtrafiken är avstängd, så de som redan befinner sig i centrum har ingenstans att ta sig. 

Då öppnar människor upp sina hem. Under hasthaggen #openstockholm tipsar folk om var det finns skjuts, mat eller tak över huvudet för de som behöver. 
”Alla i Sthlm innerområde som ej har någonstans att ta vägen är välkomna hem till mig!!” skriver en privatperson på Twitter.

En annan skriver: 
”Någon som är fast på Södermalm och har svårt att ta sig där ifrån? PM:a så bjuder jag på fika tills trafiken är igång igen”.

Tidigare gick polisen ut med ett meddelande om att alla bör hålla sig borta från Stockholms innerstad. 

Kan du erbjuda eller har tips om skjuts, mat eller husrum åt drabbade? använd hashtaggen #openstockholm. Dela gärna för att sprida informationen.