Så lurar blufföretagen dig på pengar med nya metoderna.

Nummerupplysningsföretagen 118700 och Riksdelen är ökända för att lura privatpersoner och företag. Aftonbladet har granskat deras bluffmetoder som de använder för att lura folk på pengar.

Om man vet om metoderna som telefonsförsäljarna från de båda blufföretagen använder sig av är de lätta att känna igen så att man kan ignorera deras erbjudanden.

När 11870 eller Riksdelen ringer så påstår de ofta att de jobbar för ”nummerupplysningen”. Något som skapar en trovärdigheten gentemot kunden. Var därför extra försiktig om någon från ”nummerupplysningen” ringer. Om de väl har lyckats lura in en privatperson eller ett företag så ljuger de om uppsägningstider och försöker förnya årsavtal när det återstår tre månader. Så att kunden då betalar dubbelt i tre månader. Det rapporterar Aftonbladet.

Det är framför allt företag, myndigheter och kommuner som råkar ut för dessa två blufföretag, men också privatpersoner bör vara vaksamma om man får ett misstänkt samtal om nummerupplysning.

Förutom de ovanstående kännetecknena skriver Aftonbladet att telefonförsäljarna från 11870 och Riksdelen påstår att de bjuder på reklamskatt. Om du får höra det från en telefonförsäljare så vet du att det är en bluff – för den skatten finns inte ens. De kan också ringa och värva kunder genom att påstå att man har ett kontrakt sedan tidigare, och då ska förnya det.

Publicerad av Newsner, gilla gärna