Så visar Sverige sitt stöd för offren i Trollhättan.

Det tragiska dådet på en skola i Trollhättan har berört hela landet. Därför vill många människor nu visa sitt stöd för de drabbade och hedra offren för den hemska attacken.

Redan under fredagen är flera manifestationer planerade. I Trollhättan, där attacken skedde, kommer Drottningtorget i staden att fyllas med ljuslyktor tillverkade av barn i staden. Klockan 18 kommer tal att hållas.

Facebook har ett event skapats som uppmanar människor över hela landet att hålla en tyst minut för alla berörda. Den tysta minuten är planerad till 14:00 på söndag. Redan har över 185 000 människor meddelat att de kommer att delta.

I Göteborg kommer en ljusmanifestation att hållas på Gustaf Adolfs torg klockan 18.00 på fredagen.

”Ta med och tänd ett ljus för att visa att vi delar sorgen med anhöriga, vänner, elever och skolpersonal. I sorgens tid är det viktigt att vi håller ihop”, skriver arrangörerna på Facebook.

I värmländska Kristinehamn kommer en manifestation att hållas mellan klockan 12 och 13 på fredagen. ”Kristinehamn för mångfald” uppmanar de boende i staden att ta med ljus för att hedra offren och visa stöd till de anhöriga, rapporterar VF.

På Stora torget i Falun kommer på fredagskvällen en liknande manifestation att hållas.
– De som kommer får gärna ta med sig ljus och tända dem, för att visa att vi delar sorgen med anhöriga, vänner, elever och skolpersonal. I sorgens tid är det viktigt att vi håller ihop, säger Cecilia Bergfeldt, från Ett Falun för alla till DT.se.

I Borlänge hålls en minnesstund på Jussi Björlings torg.

Över hela landet vill människor visa sitt stöd för offren och deras anhöriga i Trollhättan. Tipsa gärna Newsner i en kommentar om din stad ska arrangera en minnesstund.

Publicerad av Newsner, gilla gärna