Sandra erbjuder hemlösa och äldre gratis fotvård i jul

Att få betala för fotvård det tycker inte Sandra Nisan hemlösa ska behöva tänka på i jul.

Nu erbjuder hon gratis fotvård på sin fotklinik Byholmen i Vårberg i Stockholm.

– Jag vill, från mitt hjärta, hjälpa så många jag kan. Alla som har behov är välkomna, vi har inga krav – vi vill bara att de ska komma ut med ett leende på läpparna, säger hon till Aftonbladet.

Till julen är det viktigt att inte bara tänka på att köpa julklappar och god mat till julafton. Julen är också till för att sprida kärlek och det är något som Sandra Nisan tagit fasta på.

För alla hemlösa och äldre erbjuder hon nu gratis fotvård på sin fotklinik i Vårberg, Stockholm.

Men för Sandra är det inte första året som hon genomför detta.

Det är dock första året hon berättar offentligt om det, inte för att skryta men för att lyfta fram initiativet.

– Många hemlösas fötter är kaos. De har nageltrång, svamp, långa naglar och svåra förhårdnader. Deras strumpor är ofta håliga, så då ger vi dem två nya par som de får ta med sig, säger hon till Aftonbladet.

Sandra berättar att det inte är första året som hon erbjuder gratis fotvård. Foto: Privat

Inspirationen efter svåra sjukdomstiden

Sandra berättar att hon har sjukdomen SLE, en kronisk reumatisk systemsjukdom som kan drabba i stort sett alla organ i kroppen.

När hon fick sitt första skov 2012 satte det sig på njurarna. I två år var hon rullstolsbunden och fick genomgå en rad cellgiftsbehandlingar.

– Jag är lyckligt lottad att jag blev frisk och kan gå igen. Jag kände att jag fick en annan syn på livet och ville hjälpa andra. Speciellt under julen, det är så många av oss som tar den för givet medan andra har det så illa.

Alla som vill är välkomna säger Sandra som driver Byholmens fotklinik. Foto: Privat

Inför julens gratis fotvårdsbehandlingar planerar Sandra även att ha påsar med kläder som de hemlösa kan få ta med sig. Hon kommer att ha drop-in tider och även erbjuda massage och fika.

– Jag vill, från mitt hjärta, hjälpa så många jag kan. Alla som har behov är välkomna, vi har inga krav – vi vill bara att de ska komma ut med ett leende på läpparna.

Vilket fint intiativ! Nu hyllar vi denna eldsjäl med massa kärlek!