Sanna Nielsens ord till svenska folket – efter succén i Allsångspremiären: ”Vill bara rikta ett stort tack…”

Allsång på Skansen har sparkat igång en ny säsong.

Men det blev en annorlunda premiär – utan någon publik på plats.

Nu har programledaren Sanna Nielsen skickat en hälsning till alla tittare hemma i tv-sofforna.

Ett säkert sommartecken varje år är när SVT-flaggskeppet Allsång på Skansen mullrar igång.

Under tisdagskvällen var det åter dags för en ny upplaga att ta vid, av sommarunderhållningen som kommer att sändas i åtta raka veckor framöver.

Men det var inte mycket som var sig likt.

allsång på skansen
STOCKHOLM 2020-06-23 Scenen efter tisdagens premiär av säsongens Allsång på Skansen. I år utan publik vid Sollidenscenen på grund av coronapandemin. Foto: Stina Stjernkvist / TT / kod 11610

Ingen publik tillåten

På grund av coronapandemin tillåts inga större folksamlingar.

Precis som för ”Lotta på Liseberg”, som hade premiär i konkurrentkanalen TV4 under måndagen, kommer årets allsångsartister därmed att sjunga inför tomma läktare.

– Det är speciellt med corona. Vi kan inte ha publik, och vår älskade publik kommer vi så klart sakna. Men nu är det så här det är, och jag är glad att vi kan göra detta ändå. Vi ska göra allt för att sprida sång och glädje till hela svenska folket. Det är det vi fokuserar på, har Sanna Nielsen tidigare sagt till Nöjeslivet.

sanna nielsen, allsång på skansen
STOCKHOLM 2020-06-23 Programledaren Sanna Nielsen inför tisdagens premiär av säsongens Allsång på Skansen. I år utan publik vid Sollidenscenen på grund av coronapandemin. Foto: Stina Stjernkvist / TT / kod 11610

Lyckad allsångspremiär

Men trots de tomma stolarna vid Sollidenscenen, blev det en lyckad premiär. Agnes, The Mamas, Newkid, Jill Johnson & Robin Sternberg gästade allsången och bjöd – tillsammans med Sanna Nielsen, orkestern och kören – på ljuv musik inför tittarna hemma i tv-sofforna.

Och efteråt var det en sprudlande glad programledare.

”Alltså, vilken premiär vi hade. Jag är så trött samtidigt som jag är så fruktansvärd glad och pigg”, säger Sanna Nielsen i ett klipp som hon laddat upp på sociala medier.

allsång på skansen, sanna nielsen
STOCKHOLM 2020-06-23 Programledaren Sanna Nielsen under tisdagens premiär av säsongens Allsång på Skansen. I år utan publik vid Sollidenscenen på grund av coronapandemin. Foto: Stina Stjernkvist / TT / kod 11610

”Stort tack”

Sanna skickar också en varm hälsning till alla tittare, som stöttat och hejat på under de annorlunda omständigheterna.

”Vilken stämning det var. Vad fina ni är. Vilka fina kommentarer och vilken fin pepp ni har gett oss allihopa inför den premiären”, säger hon och fortsätter:

”Jag vill bara rikta ett stort tack till er allihopa för detta. Vi ses ju nästa vecka igen och då är vi så laddade, till tusen! Nu ska jag bara vandra hemåt i Stockholmsnatten och njuta av det här vackra vädret och en fin premiär.”

View this post on Instagram

Tusen tack för allt! Ni är bäst❤️ #allsångpåskansen

A post shared by Sanna Nielsen (@sannanielsenofficial) on

Vad tyckte du om premiären av Allsång på Skansen? Lämna gärna en kommentar – och glöm inte att dela vidare!

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required