SAS-piloter strejkar och flygen ställs in – då chockhöjer Norwegian priserna direkt

Under fredagsförmiddagen meddelades det att både svenska, norska och danska SAS-piloter går ut i strejk, vilket påverkar 673 flighter och tiotusentals resenärer.

Medan SAS uppmanar sina resenärer att boka om sina biljetter under strejkens dagar så passar Norwegian på att blixthöja sina priser. I helgen tar de 9 000 kronor för vissa biljetter till Stockholm enligt Aftonbladet.

För de som bokat resa med SAS eller måste flyga inom norden i helgen kan det bli dyrt. Då SAS svenska, danska och norska piloter gick ut i strejk under fredagsförmiddagen påverkas 673 flighter, och tiotusentals resenärer.

Anledningen till strejken är att SAS-personalen vill ha högre lön. Idag tjänar en SAS-pilot i snitt 93 000 kronor i månaden, men nu har de anställda enats om ett löneanspråk på 13% mer, detta med motiveringen att de inte har kontroll över när och hur länge de ska vara i tjänst. Det rapporterar Aftonbladet.

”SAS hade gjort samma sak…”

Medan SAS jobbar med att lösa problemet för de som bokat så höjer Norwegian priserna på sina flighter under helgen. På hemsidan erbjuder de bland annat resor mellan Oslo och Stockholm för 9 000 kronor.

– Den visar att det just nu sker en åttadubbling av priserna, säger han till E24 och jämför med priserna efter sommaren då en resa mellan Stockholm och Oslo tur och retur ligger runt tusenlappen, säger Terje Berger på norska Finn.no som gjort en översikt av flygpriserna.

– Jag är säker på att SAS hade gjort samma sak om Norwegian gick ut i strejk.

Så svarar Norwegian

Informationschefen på Norwegian, menar att höjningen inte är något ovanligt.

– Priserna regleras som vanligt efter utbud och efterfrågan. Vi upplever nu en extraordinär ökning och då är det helt naturligt att priserna justeras, säger Lasse Sandaker-Nielsen, informationschef på Norwegian till norska E24.

Foto: TT

Vad tycker du om det här? Dela gärna med dig av dina åsikter i kommentarsfältet.