Schlagerstjärnan till sjukhus i ambulans: ”Kan slå ut alla organ…”

Schlagerstjärnan Tommy Ekman, en av frontfigurerna i 90-talsgruppen Style, har förts till sjukhus med ambulans. Nu väntar han på hjärtoperation.

– Det som är så farligt är att inflammationen i bukspottskörteln kan slå ut alla andra organ och orsaka organsvikt i hela kroppen, säger Tommy när Nöjesbladet når honom på sjukhuset.

Det var under torsdagskvällen som Schlagerveteranen Tommy Ekman fick akut ont i magen när han lagade mat. När smärtan blev för kraftig fick han föras till Universitetssjukhusets akut i Linköping.

Där visade det sig att Tommy fått tillbaka sin bukspottskörtelinflammation, som orsakats av gallsten.

– Efter förra gången så ville jag inte ha tillbaka det så jag har ätit och druckit jävligt strikt, men jag visste att det är tjugofem procents risk att det kommer tillbaka. Det som är så farligt är att inflammationen i bukspottskörteln kan slå ut alla andra organ och orsaka organsvikt i hela kroppen. Därför har de framför allt koll på njurarna för det kan sätta sig där, men det kan även slå sig på levern och mjälten, berättar Tommy för Nöjesbladet.

Foto: Armigo/Wikimedia commons

”Det är jobbigt för familjen”

– Det är jobbigt för familjen. När man är i det själv blir man målinriktad, jag är lite som en gås. Jag funkar så att jag tänker att nu är det så här och det här som gäller, då ställer man om sig för det. Men det är tufft och tufft för barnen att se pappa åka ambulans. Det är nästan ännu värre för min fru Madelene som inte kan göra någonting utan bara sitta och vänta och inte kunna göra något, säger Tommy till Nöjesbladet.

Gör gärna ett hjärta i kommentarsfältet för att skicka styrkekramar till Tommy Ekman.