Peter Settman akut till sjukhus

Folkkära programledaren Peter Settman syns ofta glad och energisk med ett stort leende på läpparna. Men under helgen drabbades han oväntat av en allergisk reaktion som skulle sluta med en akut ambulansresa till ett sjukhus i USA.

– Där blir det värre. Det kändes som ett avsnitt i Cityakuten. De är ett gäng runt mig där och jag får ingen luft och känner hur det börjar spridas över kroppen, berättar han för Rix Morronzoo.

I helgen befann sig Peter Settman i USA. Vad som skulle vara en härlig lunch kom dock att bytas ut mot en kamp för livet på bara några sekunder. Peter Settman är nämligen nötallergiker, och slevade helt ovetandes i sig av nötter under en lunch på resan.

– Så här är det. I söndags läser jag ett manus och är fokuserad och stressad och har inte ätit lunch. Jag går in på en vegetarisk restaurang och jag börjat bara sleva i mig den här vegetariska salladsbolognesen utan kött. Jag får i mig kanske tio tuggor innan det känns som att det brinner till i halsen. Det är som brännskador i halsen och jag känner hur det börjar svullna, berättar Settman i morgonens Rix Morronzoo.

”Höll på att stryka med”

Settman går fram till restaurangpersonalen för att fråga om det är nötter i maten, vilket de bekräftar att det är. Settman tänker då att han ska köra sig själv till sjukhuset, men märker snabbt att ha inte är kapabel till det på grund av den starka reaktionen, och ringer en ambulans som tar honom till sjukhuset.

– Där blir det värre. Det kändes som ett avsnitt i Cityakuten. De är ett gäng runt mig där och jag får ingen luft och känner hur det börjar spridas över kroppen, berättar han i radio.

Efter några timmar med vård är Settmans liv räddat, och han får lämna sjukhuset.

På radiokanalens Instagram har de lagt upp en bild från det traumatiska tillfället som Peter berättat om.

”Vår MorronZoo-kompis Peter Settman lider ju av nötallergi – men i helgen höll Peter på att stryka med när han fick i sig nötter utan att han visste om det!”

 

Tacksam för att få fira sin 50-årsdag

För Morronzoo-gänget berättar Settman att han är tacksam att han är vid liv och får fira sin 50-årsdag. Han menar att han kommer att vara mer försiktig med sin allergi framöver.

Foto: HENRIK MONTGOMERY / TT

Stackars Peter Settman. Allvarliga allergi-chocker kan faktiskt sluta illa. Nu skriver vi ett hjärta i kommentarsfältet för att visa att vi gillar honom.