Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix / TT

Sissel Kyrkjebø öppnar upp om chockerande dödsfallet i familjen

.

Sissel Kyrkjebø är en av Norges riktigt stora artister, och i går den 24:e juni fyllde hon faktiskt 50 år!

I maj meddelade artisten en glädjande nyhet till fansen – precis i samband med den stora 50-årsdagen. Sissel Kyrkjebø ville på ett mycket speciellt sätt markera jubileet – med ett projekt som heter ”Reflections”.

I ett pressmeddelande berättade hon att från och med 26 maj och ett helt år framåt kommer hon att ge ut hela 50 låtar.

– Den här gången vill jag ge lyssnaren en inblick i mina tankar och bakgrunden till musiken jag ger ut. För varje låt som släpps lägger jag ut en video där jag pratar om låten, förutom en separat musikvideo, framgår det av pressmeddelandet.

Artisten har gjort nya inspelningar av tidlösa låtar, och dessa släpps en efter en.

I samband med detta projekt – och 50-årsjubileet – har hon också gjort flera intervjuer.

Sissel Kyrkjebø är inte en artist som alltför ofta pryder rubriker, men nu har hon gjort flera intervjuer med pressen. I en av intervjuerna öppnar hon upp om det tragiska dödsfall som skakade familjen.

Halden 20170628.
Sissel Kyrkjeb¯ under opptakene til det TV2-sendte programmet ”Allsang p grensen” p Fredriksten festning i Halden onsdag kveld.
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix / TT

Chocken över dödsfallet

Sissels pappa, Erling Kyrkjebø, gick bort för tre år sedan. Han blev 84 år gammal. Hennes far var en viktig del av hennes liv, och han var också viktig för hennes två döttrar (som i dag är 23 respektive 20 år gamla).

Artistens föräldrar bodde länge i Bergen, men så småningom flyttade de till Oslo och blev grannar med sin dotter och barnbarnen. Någonting som så klart var en bra lösning för dem alla.

Vid den här tiden hade hennes far drabbats av Alzheimers, en hemsk sjukdom som kräver mycket av omgivningen. Men det var inte just den här sjukdomen som tog pappans liv – han fick cancer.

Han drabbades hårt och hade cancer i hela kroppen. Läkarna gav besked att han bara hade några dagar kvar, berättar nu Sissel.

– Han förstod och tog dödsdomen med fattning. Han förstod att han hade en kort stund kvar. Det gjorde det mycket lättare för oss. Ändå var det en chock, säger Sissel enligt Se og Hør.

Han gick bort bara halvannan vecka efter att ha fått diagnosen. Enligt Se og Hør somnade han in med familjen kring honom.

– Han var fast i blicken, trots att han fick mycket medicinering. Så stängde han ögonen, två timmar senare dog han, säger Sissel.

Foto: Wikimedia Commons / Kristin & Vibeke

Starkt av dig att berätta så öppet om detta, Sissel. Vi skickar värme och goda tankar till dig och familjen.

Skicka gärna den här underbara artisten ett hjärta eller tumme upp, för att visa att du uppskattar henne och den enorma röst hon har!

Och tveka inte att dela denna artikel, Sissel Kyrkjebø har just fyllt 50 och förtjänar att hyllas!