Sissel Kyrkjebøs otroliga besked: Strax före den stora 50-årsdagen

Sissel Kyrkjebøs otroliga besked: Strax före den stora 50-årsdagen

.

Sissel Kyrkjebø är en av vårt kära grannland Norges riktigt stora artister. Den 24 juni i år fyller hon 50 – en födelsedag de flesta tycker är värd att fira ordentligt.

I samband med detta har artisten kommit med ett ganska otroligt besked.

Framgångssagan Sissel Kyrkjebø

Sissel Kyrkjebø är en norsk artist som är mycket folkkär i sitt hemland. Men hon är också populär utomlands, inte minst här i Sverige.

Hon har sjungit in låtar som ”The Prayer” med Josh Groban, men också sånger som ”O Helga Night”, ”Oh Mio Babbino Caro” och ”You Raise Me Up” där hon levererar på sitt speciella vis.

Dessutom har hon många egna låtar som är otroligt vackra.

Under hennes långa karriär har hon också hunnit med att turnera med Plácido Domingo – till att uppträda i Eurovision Song Contest och att sjunga in filmmusiken till Titanic.

Kyrkjebø har också sjungit in några av våra mest älskade julklassiker. Vem kan till exempel glömma hennes duett med Tommy Körberg till ”Julen är här”, eller ”Glade jul” som är det mest sålda albumet i Norge någonsin.

Besked till fansen

Nu har hon kommit med ett ganska överraskande och nytt besked. Under de senaste åren har det varit lite tyst från Sissel Kyrkjebø, men 2019 blir verkligen hennes år när det kommer till musiken.

I samband med sin 50-årsdag genomför hon ett större projekt som går under namnet ”Reflections”.

I ett pressmeddelande anges att projektets start är den 26 maj. Från och med den dagen kommer Sissel Kyrkjebø att släppa hela 50 (!) låtar.

– Den här gången vill jag ge lyssnaren en inblick i mina tankar och bakgrunden till musiken jag ger ut. För varje låt som släpps lägger jag ut en video där jag pratar om låten, förutom en separat musikvideo, säger artisten i ett pressmeddelande.

Foto: Kristin Saastad / Pressefoto

I pressmeddelandet anges det att ”Sissel har gjort nya inspelningar av tidlösa sånger”, och det är dessa som hon nu kommer att släppa. Den första sången som fansen kommer få njuta av är ”Unchained Melody”, som släpps 26 maj.

Sen är det bara att följa med på Sissel-tåget för fansen – det finns totalt 50 spår.

Om du tycker att Sissel Kyrkjebø är en fantastisk artist, vänligen ge henne en tumme upp eller dela vidare!