Sista intima tiden med ”Loffe”: Nu öppnar sambon upp om vännernas vackra avsked

Janne ”Loffe” Carlssons bortgång lämnade hela Sverige i sorg.

Nu berättar sambon Gurianne Sandven om vännernas sista fina tid med den folkkäre skådespelaren.

– Vi hade fullt hus hela sommaren med vänner som umgicks med Janne, säger Gurianne till Expressen

Det var den 31 augusti som den folkkäre skådespelaren Janne ”Loffe” Carlsson avled i sviterna av lungcancern. Tidigt insåg ”Loffe” och sambon Gurianne Sandven att den tuffa sjukdomen inte skulle försvinna, och tillsammans tog de vara på den sista tiden de hade tillsammans på gården i Kristianstad. De bastade, åt god mat och spelade golf, samtidigt som ”Loffe” också ägnade sig åt att måla tavlor och spela musik.

När han avled fanns familjen vid hans sida på sjukhuset för att säga farväl. Men flera av hans vänner hann aldrig träffa honom under de sista dagarna i livet.

– Man säger ju inte farväl, för man tror inte att man ska dö. Alla visste vi ju att han var sjuk, den närmaste familjen visste det. Att det kunde hända när som helst. Men det var inget tecken på att han blev dålig, han hamnade aldrig på sjukhus för behandling, hospis eller något sånt där, berättar Gurianne för Expressen.

Fick besök på gården

Trots att vännerna inte var närvarande när ”Loffe” Carlsson somnade in hann de spendera tid tillsammans under sommaren. Flera av hans vänner besökte gården i Kristianstad.

Besök som Gurianne menar blev en form av avsked av deras älskade vän.

– Vi hade fullt hus hela sommaren med vänner som umgicks med Janne. Vi har spelat golf, lagat mat, han har målat och vi har badat. Så de närmaste vännerna har ju på något sätt fått sagt hejdå, i och med att de har varit här under senare tid. Fast att de uttryckligen inte har sagt hejdå, säger Gurianne till Expressen.

Janne ”Loffe” Carlsson blev 80 år gammal.

Vila i frid, ”Loffe”!

Foto: Anders Wiklund/TT Nyhetsbyrån, Jonas Ekströmer/TT Nyhetsbyrån.