Siw Malmkvist ryter ifrån – mot barnens beteende

Skådespelaren och sångerskan Siw Malmkvist sätter ned foten mot ungas användning av mobiltelefoner och datorer. 

– I dag kan man sitta i timmar och glo på den där, det kan inte vara bra. Jag tror inte alls att det är bra, säger hon till Expressen. 

 

STOCKHOLM 20190128
Siw Malmkvist kommer till Guldbaggegalan 2019 p Cirkus i Stockholm.
Foto: Anders Wiklund / TT

Siw Malmkvist gästade TV4:s ”Hälsningar från”, där hon tog med sig sonen och barnbarnen på en tidsresa ända tillbaka till 1949.

Skådespelaren, som hunnit fylla 82 år, förklarar att det hänt en del sedan hon var barn. Till exempel hade man inga mobiltelefoner.
– Livet har ju fullkomligt förändrats när man har fått en sådan här telefon, du har hela världen i din hand och det är både bra och dåligt. Ibland är det för mycket, säger hon till Expressen.

”Tror inte det är bra”

Malmkvist berättar att hon spelade mycket ”Fia med knuff” och ”Monopol” som barn. 1949, då hon var 12 år gammal, spenderade hon mycket tid utomhus och lekte.
– De var hela tiden på språng och det fanns alltid mycket att göra. Jag kommer ihåg att vi sa att det regnade när vi var små så sa mor att ”ja ni dör inte av lite regn, ut igen”, säger hon.

Siw Malmkvist ser en oroande utveckling där barnen i dag rör på sig allt mindre och spenderar allt mer tid framför mobiltelefoner och datorer inomhus.

Hon är bekymrad över de barn som går på gatorna och tittar ner i sina telefoner.
– Man kan ju lära av att man lekte mer ute, att man var ute mycket mer. I dag kan man sitta i timmar och glo på den där, det kan inte vara bra. Jag tror inte alls att det är bra, säger hon till Expressen.

DELA om du håller med Siw Malmkvist! Borde dagens unga borde leka mer utomhus i stället för att spendera tiden framför mobiltelefoner och datorer?