Självmordsbombaren dödade över 20 – men 50 tonåringar återvände hem tack vare 1 kvinna

Salman Abedi, 22, misstänks för bombningen vid Manchester Arena, uppger The Times

Det fruktansvärda dådet dödade över 22 personer och skadade över 50 – många av dessa var barn och tonåringar. Bland de identiferade offren finns bland annat en åttaåring och en 18-åring. 

Skräckslagna ungdomar sprang från byggnaden där en konsert med popstjärnan Ariana Grande avslutats – och många hade tappat bort både familj och vänner på vägen. 

Massor av mobiltelefoner tappades i paniken – och när signalerna inte gick fram tog människor i stället till Facebook och Twitter för att hitta familj och vänner.

Mitt i denna fruktansvärda tragedi påminns vi återigen om all godhet och kärlek som finns därute. På måndagskvällen samlades Manchesterbor på gatan för att stötta varandra och visa att man står enade. Det kommer rapporter om att människor, likt efter terrorattacken i Stockholm, öppnade sina hem för strandsatta och gjorde andra hjälpinsatser så gott det gick. 

48-åriga Paula Robinson är en av dessa hjältar. 

Hon befann sig vid en närliggande tågstation när hon först hörde explosionen. Sen såg hon barn och ungdomar komma springades längs gatorna, rapporterar The Telegraph

Just där och då visste hon inte hur omfattande situationen var. Men Paula övertalade de skräckslagna unga människorna att följa med henne till ett hotell. Hon sprang vid deras sida och visade dem vägen, och stannade kvar så länge hon kunde. Detta för att försöka sammanföra barnen med deras familjer. 

Metoden blev internet. Via sociala medier skrev Paula att hon var med omkring 50 ungdomar på platsen. 

”Vi har omkring 50 ungdomar här som väntar på att bli upphämtade av sina föräldrar. De är i säkerhet och vi ser efter dem”, skrev hon på sin Facebook-sida. 

Hon gav ut sitt telefonnummer så föräldrar kunde nå henne. Samtidigt som alla dessa skräckslagna ungdomar hölls i säkerhet innan de kunde återförenas med sina älskade familjer. 

”Snälla, dela detta till alla föräldrar som hade sina barn på m.e.n (Manchester Arena). Vi har tagit med oss så många barn vi kan till Holiday Inn och här är de säkra”, skrev hon. 

Meddelandet spreds som en löpeld på internet. 

© Twitter

Tyvärr råkade Paula skriva ut fel namn på hotellet, uppger The Telegraph, men samtidigt upprättade hon en telefonlinje dit folk kunde ringa där att se om deras älskade fanns på platsen. 

Hursomhelst så hyllas Paula nu som en hjälte av människor över hela internet. Hennes blixtsnabba agerande i den skräckfyllda och exceptionella situationen lugnade många människor precis efter den misstänkta terrorattacken. Vissa tycker att hon förtjänar någon form av pris eller erkännanade, medan andra nöjer sig med att hylla henne som ett ljus i mörkret. 

Den snabbtänkta kvinnan förtjänar alla applåder i världen! Tack vare hennes agerande och hjältemod kunde många ungdomar återvända i säkerhet till sina familjer. Dela gärna artikeln för att sprida hyllningarna vidare.

Publicerad av Newsner