Sjukhusarbetaren Malin fick p-bot – efter 12 timmar långt arbetspass: ”Frustrerad och ledsen”

Malin Lägerud avslutade sitt 12 timmar långa pass på Karolinska sjukhuset i Huddinge i fredags och fick äntligen åka hem.
Då möttes hon av en parkeringsbot på sin bil.
Nu uppger fastighetsägaren att vårdpersonalen slipper att betala böter, skriver Aftonbladet.

Malin Lägerud är en av många inom vården som jobbar än hårdare under den rådande corona-pandemin. Arbetsbelastningen är hög och hon jobbar långa och krävande pass.

Sjuksköterskan Malin fick p-bot

Malin jobbar som omvårdnadsansvarig på Karolinska sjukhuset i både Solna och Huddinge i Stockholm och i fredagskväll skulle hon åka hem från sitt 12 timmar långa pass.

Bildkälla: Shutterstock

Men på parkeringen möttes hon av en parkeringsbot på sin bil.

– Jag blev frustrerad och ledsen och tänkte ”Är det detta vi kommer stå inför?”. Vi står inför en situation där vi inom kort kommer gå in i kris och alla medarbetare kan komma att behöva jobba 12-timmarspass. Är det då parkeringsböter vi ska vara oroliga för? Vi kommer inte ens ha bilen i åtanke, säger Malin Lägerud till Aftonbladet

Malin har jobbat 12-timmarspass i flera veckor. Redan i bilen under den fem mil långa resan till jobbet börjar hennes arbetsdag där hon pratar med kollegor för att strukturera upp dagen.

”Man blir ledsen”

Det gjorde att hon den här morgonen glömde att aktivera sin parkeringsbiljett i telefonen och fick därefter en bot. Hon säger vidare att hon tänker betala boten, trots att det känns tufft.

– Jag vet att jag gjorde fel och förstår att någon bara gjort sitt jobb, men man blir ledsen. Här försöker vi sluta upp och jag tycker verkligen att allmänheten gör det. Det känns tufft att man får en parkeringsbot när man jobbar hårt i fronten på sjukhuset och kämpar för att trygga vården, säger hon.

Malin tycker vidare att vårdpersonalen borde kunna parkera utan att behöva vara rädda för att få en bot om man blir sen från sitt pass.

Bildkälla: Shutterstock

Om man mot förmodan får en gul parkeringsbot på rutan anser hon att den borde bli avskriven.

Beskedet: P-botar skrivs av

Aftonbladet har varit i kontakt med Region Stockholms fastighetsbolag Locum som nu berättar att man kommer vara mer tillmötesgående i fortsättningen och se till att deras p-botar skrivs av.

– Vårdpersonalen gör ett fantastiskt arbete, speciellt i dessa svåra tider. I de fall personal får p-böter på grund av förlängd arbetstid ska de höra av sig till Apcoa parkeringsbolag, som är operatör för parkeringarna på sjukhusen inom Region Stockholm. Vi kommer att se till att dessa parkeringsböter skrivs av, säger Åsa Berg, kommunikationschef på Locum, till tidningen.

Vad tycker du om detta? Lämna gärna din åsikt i kommentarsfältet och dela vidare!