Sjukhuspersonal delar bilder på smärtsamma märken från ansiktsskydden – bilderna visar deras tuffa vardag

Det bästa sättet att skydda sig mot coronaviruset är att vara noga med handhygienen och undvika närkontakt med andra människor.

För sjukhuspersonal är det sistnämnda inget alternativ, då de måste vårda människor som redan smittats av viruset, vilket innebär många timmars närkontakt där risken för smitta är stor.

Just vårdpersonal är de som drar de tyngsta lasset under rådande pandemi. Nu delar sjukhusarbetare bilder på hur deras ansikten ser ut efter att de gått med hårt åtsittande coronaskydd hela dagen. Dessa foton är ytterligare en anledning till varför dessa personer förtjänar att hyllas.

”Jag älskar inte selfies,” skrev läkaren Nicola i sitt Facebookinlägg 14 mars, under en bild på hans blåmärkesfyllda ansikte.

”Älskar sitt jobb”

”Men igår tog jag det här fotot. Efter 13 timmar i ICU efter att ha tagit bort alla mina skyddsanordningar så tog jag en selfie. ”, skriver han.

Ja, ni ser ju själva. Skydden sitter ganska hårt för att minska risken för smitta.

Efter att flera läkare gjort som Nicola, och lagt ut bilder på sina blåa, sargade ansikten, uppmärksammade dessa av CNN, som kallade sjukhuspersonal som Nicola och andra för ”hjältar”.

”Jag är inte, och jag känner mig inte som en hjälte. Jag är en normal person som älskar sitt jobb och som nu mer än någonsin är stolt, och stolt över att jobba i framkant med andra underbara människor.”, säger Nicola enligt CNN.

Det är Nicola och andra personer i vården som sliter för att smittan inte ska spridas, och att personer ska bli friska. Dela gärna för att hyllas dessa fantastiska människor för allt de själva utsätter sig för för andras skull.