Sjukhuspersonal hade Halloween-fest – nu har corona spridits till patienter

Personalen på sjukhuset anordnade Halloween-fest.

Efteråt har flera av dem insjuknat i covid-19 – och smittan har spridit sig till patienter, uppger P4 Kronoberg.

Det var i mitten på oktober som personal på hjärtintensiven i Växjö anordnade festligheter i samband med årets ”Halloween”. Detta trots att smittspridningen då återigen börjat ta fart i olika regioner i landet.

Foto: Shutterstock

Efteråt smittades flera i personalen av covid-19 och även patienter ska ha fått viruset, rapporterar P4 Kronoberg.

Verksamhetschefen är i dag kritisk mot arrangemanget.

– En dum och klantig sak så klart. Men jag som ansvarig för medicinkliniken visste inte om detta och hade så klart dragit i nödbromsen om jag visste det, säger Aronsson till lokala radiostationen.

sjuksköterskor, demonstration
Genrefoto: Tomas Oneborg / SvD / TT

I dag ser läget bättre ut på sjukhuset även om all personal ännu inte är tillbaka. Till följd av virusutbrottet tvingades avdelningen dra ner antalet vårdplatser då personal var sjukskriven.

OBS! Genrefoto/arkivfoto. Personerna på bilden har inget med innehållet i artikeln att göra. STOCKHOLM 20171107 En kvinnlig patient med en rollator får hjälp av personal att ta sig fram i en korridor på ett sjukhus Foto: Claudio Bresciani / TT

135 dödsfall i regionen sedan pandemins utbrott

Sedan coronapandemins utbrott har totalt 3 705 fall av smittade registrerats i region Kronoberg. 135 personer har avlidit efter att ha insjuknat i covid-19 sedan i våras, uppger regionen på sin hemsida.

På onsdagen infördes entrévärdar på sjukhusen i Växjö och Ljungby, bland annat för att förse folk med handsprit.

Det här är en åtgärd som vi gör för att minska risken för att covid-19-smitta kommer in på våra sjukhus. Det är ganska mycket folk som rör sig i entréhallarna och i andra allmänna utrymmen på sjukhusen. Det är viktigt att ingen som har symtom vistas där, eftersom det kan få så allvarliga konsekvenser. Patienter som har misstänkta covid-19-symtom, men har ett planerat besök på någon av sjukhusens enheter, ska kontakta sin mottagning/avdelning för att få information om hur de ska gå tillväga, säger sjukhuschef Maria Wiltz i ett pressmeddelande.

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required