Sjukpensionären Susanne har loppis för att ha råd med mat – efter höjningen av elpriser: ”Oroar mig”

Sjukpensionären Susanne Petersen får ut drygt 10 800 i månaden i sjukpenning. Och just nu går hälften till att betala elräkningen.

Nu har hon loppisar för att ha råd att köpa mat, rapporterar Kvällsposten.

Susanne Petersen i Sölvesborg jobbade tidigare inom handeln och fick ut en lön på dryga 21 000 kronor i månaden, efter skatt.

Men 2018 blev hon sjukpensionär, det efter att ha drabbats av en nervskada i ryggen.

Och i och med att Susanne blev sjukpensionär sjönk inkomsten markant och idag får hon ut en summa på 10 800 kronor. En summa hon klarat sig på men som nu blir knapp då elpriserna skjutit i höjden under vintern.

Tvingades ta lån på huset

Susanne bor i en villa sedan 18 år tillbaka. Genom åren har hon lyckats betala av lånet på huset och dessutom fått ned amorteringen till 1 600 kronor i månaden, något som hon tidigare berättat för BLT.

Foto:Jessica Gow, TT/ Vilhelm Stokstad, TT

Hon var glad för att ha lyckats betala av så mycket. Men för att ha råd att betala elräkningen tvingades hon ta ett nytt lån på huset.

– Den sista räkningen jag ska betala nu är på 5 232 kronor. Jag fick gå till banken och ta lån på huset för att klara det, säger Susanne Petersen till kvällsposten.

Håller i loppis

Redan innan elpriserna sköt i höjden var Susannes ekonomi knaper och hon gör vad hon kan för att ha råd att köpa mat.

Bland annat håller hon i en loppis.

– Det är min hobby och då kan jag få in några extra hundralappar som kan gå till en kasse med mat, lite bröd och pålägg och sådant, säger hon till tidningen.

Susanne säger att hon känner med alla med liten inkomst som bor ensamma. 

– Jag sover inte på nätterna, jag oroar mig så. Jag har aldrig i mitt liv haft en betalningsanmärkning. Nu har jag knappt pengar till mat och den blir också dyrare, säger hon till Kvällsposten.

Vad tycker du om det här? Dela gärna artikeln och berätta.

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required