Sjuksköterskan Annica har fått nog av låga löner – säger ifrån på skarpen: ”Är det så jävla mycket begärt?”

Annica Axelsson jobbar som sjuksköterska i frontlinjen mot coronaviruset på Gävle sjukhus. Dag som natt jobbar hon och hennes kollegor för att rädda livet på de allra sjukaste i samhället.

Hon är stolt över sitt jobb och sjukvårdens insats under coronapandemin. Men när månadens lön sattes in på kontot fick hon nog.

Jag jobbar dagpass, kvällspass och nätter (det gör vi ju alltid) Jag har inte träffat mamma och pappa sedan i januari och som grädde på det berömda jävla moset så blev jag ju själv testad positiv för Covid-19. Då fick helt plötsligt inte jag krama mina egna barn eller min sambo. Jag har klarat mig fint men var fortfarande sjukskriven i 2 veckor”, så skriver sjuksköterskan Annica Axelsson i ett uppmärksammat inlägg på Facebook.

Annica Axelsson, 34, jobbar vanligtvis på kvinnokliniken på Gävle sjukhus. Men de senaste månaderna har hon, precis som många andra, fått rycka in och behandla coronapatienter.

Arbetsförhållandena är tuffa och sjukvården står under hög press, vilket hon berättar om i ett inlägg på Facebook, något Aftonbladet var först med att berätta.

Foto: Claudio Bresciani,TT/ Facebook

Men det är inte det som bekymrar Annica egentligen – det är de låga lönerna. Och här om dagen, när lönen damp in på kontot och det visade sig att hon skulle få ut 17 000 kronor efter allt slit, fick hon nog.

”Så idag mina vänner, kom lönen. Med min fisiga grundlön och 2 veckors sjukskrivning (som dessutom kan vara pga jobbet?) Plockar jag idag ut…🥁🥁…17000 kr. SJUTTON TUSEN KRONOR och lite applåder från nån jävel på en balkong som är permitterad och ändå får mer betalt än jag och mina polare som sliter röv på sjukhuset”, skriver hon i inlägget och fortsätter:

”Ett jävla skämt känner jag rent spontant. Jag är så in i helvete less på att bli kallad hjälte, less på applåder, less på dansande sjukvårdspersonal, less på presskonferenser där vi ”hyllas”. Är det så jävla mycket begärt att få lite cash för mödan?!”

Annica tror att de flesta problemen med arbetsvillkoren skulle försvinna bara ingångslönerna höjdes till minst 30 000.

– Det är inte alls någon brist på sjuksköterskor i Sverige, problemet är att folk hellre sitter i kassan på maxi där lönen är bättre. Får man bara in personalen kommer villkoren automatiskt bli bättre för oss som jobbar, säger Annica Axelsson till Aftonbladet.

Jag är ju inte den som skriver av mig på IG/Facebook. Men det fan kokar i mig nu.Jag har jobbat på en…

Gepostet von Annica Axelsson am Mittwoch, 27. Mai 2020

Annicas inlägg har uppmärksammats av tusentals och många instämmer i att lönen för sjukvårdspersonalen är alldeles för låg.

Dela gärna artikeln och berätta vad du tycker om sjukvårdspersonalens löner.