Sjuksköterskan Josefine ryter ifrån mot vaccinvägrare – fått nog av respektlöshet: ”Så jävla egoistiskt”

I takt med att smittspridningen av covid-19 och omikronvarianten ökar belastas sjukvården ytterligare. Läget är kritiskt, och nu slår flera som jobbar inom vården i landet larm. 

En av de som vittnar om den ohållbara situationen är sjuksköterskan är Josefin Olausson. Nu ryter hon ifrån mot alla som ännu inte vaccinerat sig. 

”Vi är bara trötta på folk som är respektlösa ute i samhället”, säger Josefine Olausson till Sveriges Radio. 

Den höga belastningen på vården fortsätter att öka i takt med att allt fler smittas av covid-19. Men trots att både Folkhälsomyndigheten och regeringen fortsätter att uppmana alla landets invånare att vaccinera sig mot covid-19 är det fortfarande många som avstår. 

Sjuksköterskan ryter ifrån

Josefine Olausson från Ryssby jobbar inom Region Kronoberg. Hon är en av de som sett hur lidande landets vårdpersonal blir när de inte räcker till för att ta hand om antalet svårt sjuka. 

“Vi är väldigt, väldigt trötta. Att ständigt jobba extrapass. Att ha skyddsutrustning på oss hela tiden. Så att vi är bara trötta på folk som är lite respektlösa ute i samhället, och inte vill vaccinera sig. Inte följer rekommendationen”, säger Josefine Olausson till Sveriges Radio

Hon fortsätter: 

“Så det är lite frustrerande att jobba där inne. Och när man kommer ut så är det en helt annan verklighet och syn på det”. 

Foto: Tatan Syuflana/TT

Nu har Josefine fått nog av de som låter bli att vaccinera sig mot covid-19. I ett inlägg på Facebook ryter hon ifrån mot alla vaccinvägrare. 

Vågar inte tänka på de kommande veckorna

Hon beskriver att den höga belastningen gjort vårdpersonalen trötta, och att hon inte ens vågar tänka på de kommande veckorna.

Såhär skriver hon in sitt uppmärksammade och hyllade inlägg på Facebook:

“Detta har varit en av de värsta veckor jag jobbat! EN hög belastning isoleringen som inte räcker till, vi räcker inte till! Vi är slut, vi är trötta nu! Vill inte tänka på hur de kommande veckorna kommer bli!

Det är dags att sluta vara så jävla egoistiska och börja tänka på andra nu!. Släpp eran jävla stolthet och gå och vaccinera er nu!!

Och FÖLJ alla rekommendationer, TVÄTTA händerna, STANNA HEMMA om ni har minsta lilla symtom. Ta hand om er och ta hand om varandra!”

Dela gärna sjuksköterskans budskap.

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required