Sjuksköterskorna dansar för att sprida glädje – nu gör de succé på nätet: ”Älskar det vi gör”

Under flera månader har sjukvårdspersonalen jobbat mer än någonsin. De flesta under riktigt pressade förhållanden.

Men trots det hade sjuksköterskorna på Intermediärvårdsavdelningen, IMA, på Gävle sjukhus energi nog att sprida glädje åt andra – och gjorde det med dans.

Det var under ett skiftbyte på Intermediärvårdsavdelningen, IMA, på Gävle sjukhus som sjuksköterskan Emma Berglund delade med sig av en populär dans som spridits på sociala medier, vilket Aftonbladet var först med att berätta

De blev inspirerade till att testa att göra detsamma och kort därefter hade Emma och fyra av hennes kollegor repat in dansen i full sjukhusmundering – och filmat den.

– Vi la vår egen touch på dansen. Vi visar att vi är vårdpersonal och älskar det vi gör. Trots allt kaos så kan vi ändå ha kul på arbetet, säger Anna Berglund till Aftonbladet.

Låten vårdpersonalen dansar till i videon är The Weeknds låt ”Blinding Lights”.

Mycket positiv respons

Emma publicerade videon på sin privata Facebooksida för att dela med sig av ögonblicket till vänner och familj. Men videon och glädjen spred sig vidare och har i skrivande stund setts över 70 000 gånger.

– Det är otroligt. Människor från hela Sverige har gett oss kärlek och skrivit att det är så kul att se den positiva sidan av vården också. Det har känts hemskt kul att gå till jobbet efter den responsen, säger Anna Berglund.

”Ni gör ett fantastiskt jobb!!! Efter att ha vårdats för covid -19 är jag otroligt tacksam och imponerad”, skriver en person.

”Så fantastiska ni är! Proffsigt, ni är säkerligen ännu proffsigare i er yrkesroll. Tack ni underbara hjältar för allt ni gör för oss!”, skriver en annan.

Åh man vill bara se en fortsättning”, skriver en tredje.

Och huruvida det blir en fortsättning eller inte återstår att se.

– Planen är att klara av sommaren först, sen får vi se, säger Anna Berglund.

Det här gjorde i alla fall min dag. Så imponerande av dessa hjältar att sprida glädjen vidare i dessa tider.

Dela gärna artikeln för att sprida glädjen och energin vidare.