Skådespelaren död – Michael Sleggs från SVT-programmet This country blev bara 33 år

.

Skådespelaren Michael Sleggs är död.

Han blev bara 33 år gammal. 

Sleggs har bland annat kunnat ses i SVT. 

33-årige Sleggs spelade bland annat karaktären Michael ”Slugs” Slugette i tv-serien This country. BBC-komedin, som visats på SVT, har gått i två omgångar på svensk tv.

Det tragiska beskedet om Sleggs bortgång nådde världen via podcasten ”WTAF A This Country”. De lade ut en bild på sociala medier och skrev:

”Vi är förkrossade. Mannen, myten, legenden: Michael Sleggs gick bort i går kväll. RIP Michael. Du är en på miljonen”, skrev de på morgonen på onsdagen.

Flera av Michaels andra vänner och fans sörjer honom nu med starka ord på sociala medier.

Han blev också känd i Sverige via en annan brittisk serie, nämligen ”This Morning”.

Enligt uppgifter i brittisk media ska han ha kämpat mot allvarliga hälsoproblem. Under sommaren spreds ett rykte via media att Sleggs skulle ha haft cancer. Detta dementerade han bestämt före sin bortgång. Han valde i stället att gå ut och berätta om sina problem med hjärtat. Enligt Independent var det hjärtsvikt som orsakade skådespelarens bortgång.

”Bara för att klargöra saker. Jag har inte cancer, jag har inte haft cancer på 18 år så jag vet inte var pressen fått den tanken ifrån. Visst, nyligen sattes jag på paliativ vård för att min hjärtsvikt var utom kontroll – och då var jag säker på att jag inte skulle vara här vid nästa vecka”, skrev Michael.

Han fortsatte:

”Ärligt, att överleva var det sista jag trodde skulle hända förra veckan och när jag vaknade upp i går och såg att mitt goda namn var ute bland tabloiderna varesig man gillar det eller inte. Jag är ledsen om någon blev vilseledd av clownerna i media, jag kan försäkra er om att jag är lika förvånad som ni” skrev Michael i ett Facebook-inlägg tidigare i somras daterat till den 1 juni.

Foto: SVT

Han avslutade med orden: ”Jag kommer försöka leva så länge jag kan”.

Det blev hans sista inlägg på Facebook.

Right let's clear some things up. I dont have any cancer, haven't had for 18 years so I don't know where the press got…

Posted by Michael Christian Sleggs on Saturday, 1 June 2019

Vila i frid, Michael.