Skådespelaren Göran Forsmark död – blev 65 år

Göran Forsmark är död, rapporterar Aftonbladet.

Den rutinerade skådespelaren, som bland annat blev känd genom ”Jägarna”, blev 65 år.

Enligt Aftonbladet hittades Forsmark i sitt hem på tisdagen avliden.

Foto: Foto Leif R Jansson/TT

Göran Forsmark hade en lång och framgångsrik skådespelarkarriär. Han föddes i Malmberget 4 februari 1955 och började studera vid Teaterhögskolan i Malmö. Sedan blev det massor av roller vid teatrar i hela landet, framgångsrika filmer och tv-serier.

De flesta minns nog honom från de roller som han hade i ”Jägarna”, ”Bonusfamiljen” och ”Skärgårdsdoktorn”.

1993 fick han ta emot Teaterförbundets Vilhelm Mobergstipendium.

På tisdagen hittades han död i sitt hem, efter att inte ha dykt upp under en inspelning, uppger TT.

– Han hade precis varit hos läkaren när jag pratade med honom i torsdags. Då var allt bra och alla värden var bra, säger filmregissören Agneta Fagerström-Olsson till TT.

Nu sörjs Forsmark av vänner och kollegor i film- och teaterbranschen.

– Jag fick reda på det igår, vi har pratat med varandra flera av oss klasskamrater från scenskolan. Det är en jättestor förlust med en så ovanlig och engagerad och vild person. Det kommer märkas att han är borta och jag tycker att det är så enormt tråkigt. Jag blev så ledsen när jag fick veta. Han var en människa som var lite utanför boxen. Det är en otrolig förlust, för mig personligen men också för teatern och filmen. Han hade roliga arbeten framför sig, säger skådespelarkollegan och vännen Ann Petrén till Aftonbladet.

Göran Forsmark blev 65 år.

©SCANPIX SWEDEN, 1999-07-19. Göran Forsmark, skådespelare. Foto: Sofia Müller/SCANPIX/TT

Vila i frid, Göran.

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);