Skansen-profilen Jonas Wahlström nära döden – berättar om operationen: ”Fick träffa Gud en stund”

.

66-årige Jonas Wahlström var under många år en stor tv-profil när han var med i Allsång på Skansen.

Med sina djur var han ett uppskattat inslag i programmet som då leddes av Lasse Berghagen.

Skansen-profilen har ända sedan dess varit det kanske mest kända ansiktet utåt i landet som djurens vän.

Men på torsdagen tvingades han till operation. På Facebook skrev han ett inlägg som fick följarna att reagera. Budskapet var starkt. Så här skriver Jonas själv:

”I dag är det alla hjärtans dag. I dag ska jag dö! Jag ska göra en hjärtkovertering. Eftersom min vilopuls numera är runt 120 och upp till 160 när jag anstränger mig ska man stänga av hjärtat en stund (och då är man faktiskt död) sedan startar man om hjärtat och ställer in det med hjälp av el till en normal rytm. Hoppas inte kirurgen tar kafferast under tiden. Det ska bli spännande att få reda på var jag kommer att befinna mig under min död. Kommer jag att se eldar eller änglar??”, skrev Jonas på sin Facebook-sida under torsdagen.

I dag är det alla hjärtans dag. I dag ska jag dö !Jag ska göra en hjärtkovertering.Eftersom min vilopuls numera är…

Posted by Jonas Wahlström on Thursday, 14 February 2019

Några timmar senare uppdaterade han sin Facebook igen – efter operationen.

”Jag har återkommit! Då mitt hjärta stoppats under elkonverteringen i morse såg jag en vitklädd äldre skäggig man omgiven av änglar framför mig! Han sa att jag hade tur och turbiljett så han skickade tillbaka mig ned på jorden igen!”, skriver Jonas Wahlström.

För Aftonbladet berättar Skansen-profilen om upplevelsen.

– Jag blev sövd och sedan gjorde de en elkonvertering som innebar att hjärtat stannade några minuter och då är man ju död, säger han till Aftonbladet.

Och fortsätter:

– Jag undrade om jag skulle få se eldar eller änglar, men jag uppfattade en äldre vithårig man som sa att jag fick tur och returbiljett. Jag fick träffa Gud en stund, säger han.

Förmaksflimmer anledningen till Jonas Wahlströms operation

Han lider enligt Aftonbladet av förmaksflimmer och det här var andra gången han tvingades till operation. För att det ska ordna sig har han alltså dels opererats och då fått elkonvertering samt ett läkemedel för att behålla konverteringen, uppger han för Aftonbladet. Nu ser han fram emot att komma på bättringsvägen igen.

– Ja, så är det. Pulsen är nere i 60 igen och jag känner mig helt okej. Men man ska leva normalt. Läkaren sa att jag ska ta det försiktigt med alkohol tre-fyra dagar och det var ett gott råd, att det bara var så kort tid. Till min fru har jag sagt att jag absolut inte får dammsuga, diska eller bädda sängar, säger Jonas Wahlström.

Jag har återkommit! Då mitt hjärta stoppats under elkonverteringen i morse såg jag en vitklädd äldre skäggig man omgiven…

Posted by Jonas Wahlström on Thursday, 14 February 2019

Krya på dig, underbare Jonas! ❤️

jonas wahlström, skansen
Foto: Fredrik Sandberg / TT