Stockholmaren Filip ordnade olaglig demonstration där 6 skadades – skyller på polisen

Den olovliga demonstration mot restriktioner som ägde rum i helgen resulterade i att sex poliser skadades. Men enligt arrangören Filip Sjöström har polisen själva mycket ansvar för det som skedde. 

– Det blev precis som vi hade tänkt oss, säger Filip Sjöström till TV4-nyheterna. 

Restriktionerna och pandemilagen är inte nödvändiga anser stockholmaren Filip Sjöström, som samlade hundratals människor i ett demonstrationståg på södermalm under lördagen. 

Skeptisk till viruset

Filip Sjöström är skeptisk till teorin om att covid-19-viruset skulle vara orsaken till dödstalen som dagligen presenteras av media. Han är kritisk till regeringens införda pandemilag och rådande restriktioner, och vill se att samhället återgår till det normala. 

–  Att säga att det är covid-19 som orsakar sjukdom och död just nu, är helt enkelt inte korrekt. Det är en teori, tillsammans med andra teorier, säger Filip Sjöström när han intervjuas av tidningen Mitt i.

Foto: TT

I lördags samlades ett hundratal människor på Medborgarplatsen i Stockholm, för att tillsammans tåga till Gamla stan i protest mot restriktionerna.

För att få med sig folk skapade Filip ett evenemang på Facebook, där människor bjöds in för att delta. 

Evenemanget gick under namnet Tusenmannamarschen, i hopp om att få med sig åtminstone tusen personer i demonstrationen. 

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10157628215079108&set=a.461720179107&type=3

Målet var att få samhället att öppna igen, men till den planerade demonstrationen fanns inget tillstånd från polisen. 

”Tog ett idiotiskt beslut”

När polis kom till platsen för att skingra folkmassan kom sex tjänstemän till skada. Trots det anser arrangören Filip Sjöström att demonstrationen var lyckad. 

– Jag anser att polismyndigheten, eller polisbefälen eller polisledningen tog ett idiotiskt beslut i att blockera Guldbron när det kom hundratals människor ner för där, eftersom de sen bara upplöstes och släppte igenom folk ändå, säger Filip Sjöström till TV4

Foto: TT

Sex poliser skadade i demonstrationen

När TV4 pratar med Felix Andåker, tf polisområdeschef, beskriver han lördagens situation som “tumultartad”. Sex poliser skadades, varav en fick föras till sjukhus med huvudskador. 

Förutom utredning om brott mot ordningslagen har polisen inlett en utredning om blåljussabotage, och en om våldsamt upplopp.

Vad är dina tankar om protesten mot restriktoner och pandemilagen? Dela gärna med dig av dina åsikter i kommentarsfältet på Facebook.

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);