Småbarnspappan sålde pennor för att överleva. Nu driver han 3 företag.

Abdul Halim al-Attar flydde tillsammans med sina två barn till Beriut, Libanon, från kriget i Syrien. För att överleva tvingades han sälja pennor. Men tack vare en insamling på sociala medier driver han nu tre företag.

En bild där Abdul sålde pennor inledde hela solskenshistorien om pappan som tvingades fly från kriget i Syrien med sina barn. Efter den startade en insamling via sociala medier för att han skulle kunna starta ett nytt, drägligt liv tillsammans med sina barn. Och det blev verkligen en nystart.

Insamlingen landade till slut på runt 1,6 miljoner svenska kronor som skänktes till Abdul. Med hjälp av pengarna startade han en restaurang, ett bageri och en kebabkiosk. Förutom detta skänkte han ungefär en kvarts miljon till vänner och släktingar i Syrien. Det skriver nyhetsbryån AP.
– Det är inte bara mitt liv som har förändrats, även livet för mina barn och de i Syrien som jag nu kunnat hjälpa, säger han till AP.

På de nystartade företagen har Abdul anställt 16 syriska flyktingar. Tillsammans med 4-åriga dottern Reem och 9-åriga sonen Abdullelah har han flyttat till en lägenhet och barnen har äntligen kunnat återvända till skolan efter 3 års frånvaro. Vilken solskenshistoria!