Småbarn låstes in i lägenhet av föräldrar – hittades i nerkissade blöjor

Föräldrarna hade satt upp grindar och kedjor medvetet för sina barn.

Barnen hittades senare i sina nerkissade blöjor och föräldrarna misstänks nu för brott mot barn. 

Anledningen får mig att koka.

Det var i Söderhamn i början på året som två barn hittades inlåsta i en lägenhet i nerkissade blöjor, enligt SVT Gävleborg.

Föräldrarna ska ha satt upp en grind och kedjor in till barnens rum – för att de skulle sova. Framför dörröppningen till det ena rummet stod en byrå och en barngrind. På den andra dörren var hängde en säkerhetskedja med ett lås.

”Fick gå in i lägenheten”

Polispatruller var i området i ett annat ärende. När de knackade flera gånger på föräldrarnas dörr, svarade ingen. Då bestämde sig polisen för att ta sig in i lägenheten när föräldrarna låg och sov.

– Man fick gå in i lägenheten, och där anträffade man de här två barnen i varsitt rum, säger åklagare Pernilla Wilén till TT.

Instängda i varsitt rum

Enligt åtalet ska det ha tagit flera försök för poliserna att väcka föräldrarna. Barnen där emot ska ha varit vakna, men instängda i varsitt rum, i nerkissade blöjor.

”Har satts upp medvetet”

En av de misstänkta är barnen förälder.

– Jag vill inte gå in på deras uppgifter. De har blivit hörda några gånger av polisen, men jag vill inte föregå förhandlingen. Men kedjorna och grinden har satts upp medvetet, bekräftar Wilén till TT

– Det finns dock inget som tyder på att barnen blivit misshandlade, säger Wilén.

Händelsen har även anmälts till socialtjänsten eftersom det är ett misstänkt brott mot barn. Paret åtalas för olaga frihetsberövande.

Så här får det bara inte gå till, fram för allt inte när det handlar om barn. Jag hoppas innerligt att paret åker fast för hur de har vanvårdat barnen. Sprid detta vidare om du är emot all typ av vanvård på barn och att detta måste få ett slut!