Småbarnsfamiljen hittas döda i sommarstugan: Nu varnar polisen alla för den ”osynliga mördaren”

På nyårsdagen upptäckte polisen i Arizona, USA, något fruktansvärt – något som kan hända alla. Småbarnsfamiljen Capitano, med det 32-åriga paret Anthony och Megan samt deras två små pojkar Lincoln, 4, och Kingley, 3, hade planerat en trevlig nyårshelg ute i sommarstugan i Arizona. Men det som skulle bli en härlig weekend för familjen slutade i tragedi.

Bekanta till familjen blev allt mer oroliga, för familjen gick inte att få tag på. Dagarna gick och till slut ringde de polisen. När polisen kom till stugan insåg de direkt att något var fel. Något fruktansvärt hade hänt. Det här är något alla bör läsa och sprida vidare.

 

Facebook

Det var på nyårsdagen som polisen i Coconino, Arizona, hittade fyra döda personer i en liten stuga ute i skogen. Polisen identifierade de 32-åriga paret Anthony och Megan samt deras två små barn Lincoln, 4, och Kingley, 3.

Klockan 12.26, på nyårsdagen, mottog polisen ett samtal från en orolig bekant till familjen. Enligt uppgifterna ska vännen ha försökt kontakta familjen – utan framgång. Drygt en timme senare anlände polisen till platsen och upptäckte direkt att gas kom ut från fönstren.

Facebook

Med skyddande andningsutrustning tog de sig in i stugan och upptäckte det fruktansvärda – alla var döda. Några dagar senare upptäckte man ett allvarligt fel i stugans värmesystem.
– Vi tror att det rör sig om en kolmonoxidförgiftning i värmepumpen eller någon typ av gasläcka, säger Jon Paxton, från polisen i Cononino till FOX10 Phoenix.

Facebook

Nu sörjs familjen av vänner och bekanta.
– Han älskade sin familj och sina barn. Han var en person att ta efter, sa vännen Daniel Matlock om Anthony Capitano.

Facebook

En granne har tagit på sig att vakta stugan så att inga tjuvar kan komma och stjäla värdesaker.
– Det är verkligen tragiskt det som hände, speciellt när det var så små barn, säger grannen Chrissy Smith.

Det som hände familjen Capitano är en stor tragedi, men det kan lika gärna hända vem som helst. Bara i Sverige dör omkring 200 personer av kolmonoxidförgiftning, i de flesta fall på grund av läckage från värmepannor. Huvudverk, yrsel, illamående, kräkningar, förlorad hörsel och suddig syn är vanliga symtom. 

Polisen i Arizona rekommenderar nu alla att installera kolmonoxidvarnare samt rök- och brandvarnare i sina hem. Det är något som alla måste tänka på, även vi i Sverige. Sprid gärna detta viktiga budskap vidare så att det som hände småbarnsfamiljen i Arizona inte inträffar igen.