SMHI varnar – snökaoset orsakar trafikstopp och förseningar

De stora mängder snö som fallit orsakar kaos på många håll i landet, och vi kan räkna med en problematisk onsdag i trafiken. Mellan Östergötland och upp mot Västmanland förväntas många tåg vara försenade, och i Stockholm påverkas SL-trafiken kraftigt. På Öland och Gotland har man utfärdat klass 2-varning på grund av vindar och snöfall, och mer snö kommer under veckan.

Natten till onsdag föll stora mängder snö över flera delar av landet. Detta har orsakat kaos på vägarna, bland annat har färjor fått ställas in och flera tåg och bussar har varit försenade. 

Trafikverket varnar för att snöfall och kraftiga vindar kommer att orsaka störningar i tågtrafiken under hela onsdagen. De som drabbas hårt är bland annat resenärer som ska åka tåg i Uppland, Västmanland, Södermanland och Östergötland, men även de som åker från Stockholm. 

Flera busslinjer i Stockholm kommer att vara påverkade av förseningar hela dagen på grund av halka. Bland de som drabbas finns bland annat trafik till och från Bromma, Tyresö, Huddinge och Åkersberga. 

SMHI har utfärdat klass 2-varning för Öland och Gotland, där vindar och snö orsakar problem. i Östergötland varnar man för att stora mängder snö kommer att falla under onsdagen.

Nattens snöfall i Stockholm drar bort söderut under morgonen men återvänder till helgen. På fredag ska det bli som kallats med temperaturer på -16 grader på morgonen. På lördag stiger temperaturen och mer snö förväntas falla.  

Dela gärna om du vill varna folk som ska ge sig ut i trafiken.