SMHI:s drömbesked inför midsommar: Här blir det högsommarvärme

Midsommarvädret brukar sällan bjuda på något kanonväder. Men i år ser den trista trenden ut att vända.

Så i stället för låga temperaturer och regnskurar som det allt som oftast är på midsommar, menar meterologerna på SMHI att det ska det bli riktigt sommarväder i större delen av Sverige.

Nu är det bara några dagar kvar till midsommarafton och frågorna är många. I år kanske fler än vanligt.

Men det som de allra flesta vill ha svar på är hur vädret kommer bli och om det kommer gå att sitta ute och äta midsommarmaten.

Foto: Pontus Lundahl, TT/ Henrik Holmberg, TT

I år är prognosen glädjande och med så få dagar kvar till den stora dagen är den också ganska säker.

– Nu har prognoserna sett liknande ut i några dagar så det blir ju helt klart säkrare och säkrare, säger Max Lindberg Stoltz till Newsner.

I nästan hela Sverige kommer man kunna räkna med uppehåll och temperaturer på 20-25 grader.

– Ser man till midsommarafton i stort så är det en solig dag vi har framför oss i större delen av landet. På många håll är det högsommartemperaturer vi pratar om, speciellt i Västra Götaland och Västra Svealand.

En del regnområden

Men lite nederbörd blir det trots allt.

– I södra delarna av Götaland och mellersta Norrland kan man förvänta sig lite skurar. I regnområdena kan temperaturerna vara lite lägre också, någonstans mellan 15 och 20 grader, säger Max.

Midsommarvädret ser ut att hålla i sig under resten av helgen. Soligt och uppehåll i större delen av landet, men lite ostadigare väder i söder.

– Prognosen för lördag och söndag ser liknande ut. Soligt och uppehåll i större delen av Sverige men med några regnområden. På söndagen ser det däremot ut som att regnområdet flyttar sig lite från Södra Götaland till Västra götaland och Värmland, säger Max.

Max påtalar också att det är torrt i stora delar av Sverige, vilket gör att man bör ta det försiktigt om man ska laga mat utomhus.

– Eftersom det är soligt och torrt på många håll är brandrisken stor. Men under fredagen kan det bli lite bättre i Skåne.

Hur blir vädret där du bor? Dela gärna artikeln och berätta.

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);