Snön vräker ner i Värmland: ”Vaknade och det var minusgrader”

I samma veva som prognosen visar på sommarvärme till helgen så ligger ett snötäcke över värmländska Sysslebäck. Flera av invånarna fick en chock när de vaknade, då de aldrig sett snö så tidigt på året.

– Det vräkte ner. Jag har varit här i 20 år och det har aldrig börjat snöa så här tidigt, säger Dan Norström till Expressen, som såg att snön vräkte ner när han vaknade upp på tisdagsmorgonen.

Meteorologerna utlovar sol och 20 graders värme i södra och mellersta Sverige i helgen. Men i vissa delar av Värmland har man svårt att se att sommarvärmen är påväg, då snön i stunden värker ner.

Det är på Långberget norr om Sysslebäck i Torsby kommun som det stora snöfallet dragit in. Dan Nordström sm jobbar på Långbergets sporthotell, var en av de som vaknade till det vita snötäcket, och under hans 20 år på orten har han aldrig varit med om något liknande i snöväg.

och det fortsätter 😃

Posted by Långbergets Sporthotell on Tuesday, September 17, 2019

Omkring 20 grader till helgen

Meteorologerna står dock fast vid att högtrycket kommer till helgen.

– Den riktiga sensommarvärmen är på ingång lagom till helgen. På lördag kan vi få en 18 till 19 grader och på söndag blir det omkring 20. Då sprider sig värmen uppåt och södra och mellersta Norrland får omkring 20 grader också, säger Lasse Rydqvist, meteorolog på Storm.

Video: 10 kallaste dagarna i Sveriges historia