Sorayas stora sorg inför direktsändningen: ”Är med mig varje sekund”

Tidigare år har Tilde de Paula lett den stora direktsända galan ”Tillsammans mot cancer” med TV4-kollegan Bengt Magnusson.

Men i år lämnar Tilde de Paula över det viktiga uppdraget till TV4-kollegan och Nyhetsmorgonprofilen Soraya Lavasani.

För Soraya känns det ärofyllt att få chansen att leda det känslosamma programmet.

– Jag har nästan svårt att beskriva hur mycket det betyder för mig att få vara en del av den kväll där vi fokuserar på cancerforskningen och att rädda liv”, berättar Soraya på Instagram.

Samtidigt öppnar Soraya upp och berättar om sina känslor och den stora sorgen då hon själv fått uppleva cancern på nära håll. 2010 förlorade hon sin mamma som gick bort efter att ha drabbats av cancer.

– Mamma var 52 år när cancern tog henne. Alldeles för tidigt, skriver hon.

”Du är med mig varje dag”

När Soraya står på scenen inför tv-tittarna och publiken kommer tankarna på mamma att komma.

– Mamma, du kommer att vara med mig varje sekund, skriver Soraya på Instagram.

I tidigare intervjuer har Soraya berättat om saknaden efter hennes älskade mamma och det faktum att mamman aldrig hann få träffa Sorayas barn.

– Det kan vara jobbigt fortfarande. Jag tänker på henne varje dag. Det har jag gjort sedan hon dog. Jag ville fråga henne saker, alla smådetaljer som vi aldrig hann prata om, berättar hon för Aftonbladet.

– Jag tänker mycket på hur hon skulle ha blivit som mormor. Jag sörjer att mitt barn inte får ha en mormor.

View this post on Instagram

För drygt sex år sedan förlorade vi vår älskade Mamma till cancern och hon lämnade oss, alldeles för tidigt. Det har inte gått en enda dag sedan dess utan att hon fattas mig ? Jag sörjer all tid vi aldrig fick, jag sörjer allt vi inte hann prata om och jag sörjer att mitt ofödda barn aldrig kommer få uppleva hur det är att ha en mormor ? Ikväll går jag på galan "Tillsammans mor cancer" som sänds i @tv4 kl 20.00 för att hylla några av människorna som står bakom den livsviktiga cancerforskning som ger oss det mest värdefulla vi har… tid ?? Jag hoppas kunna vara med och bidra till att ge kraft och hopp till alla de tappra själar där ute som kämpar mot den här förbannade sjukdomen. Tillsammans KAN vi göra skillnad!! Hoppas du tittar ❤️ #tillsammansmotcancer

A post shared by Soraya Lavasani (@sorayalavasani) on

View this post on Instagram

Hoppas ni tittar denna söndag, strax gästas vi av statsministern för att tala om Sveriges krisberedskap. Dessutom blir det gospelmusik, @johanbackeus lagar svamp, vi tar tempen på den stundande valrörelsen och så är Nellie Berntsson morgonens sommargäst. #Repost @nyhetsmorgon with @get_repost ・・・ Godmorgon söndag! I dag är det @sorayalavasani som håller er sällskap hela morgonen! ?☀️ Vi har ett fullspäckat program: ?Statsminister Stefan Löfvén kommer hit och pratar bränder och krisberedskap. ?Stjärnbloggaren och ryttaren @gonzanellie kommer hit och berättar om livet som influencer. ?Sen kommer kocken Johan Backéus hit och lär oss laga svamp i världsklass! Häng med oss!☀️ #nymo

A post shared by Soraya Lavasani (@sorayalavasani) on

Soraya stöttas av sina TV4-kollegor som skickar kärleksfulla hälsningar till Soraya på Instagram.

– Så fint Soraya. Stort grattis. Mamma i sin himmel svämmar över av stolthet, skriver Rania Shemoun.

– Jag sitter beredd med näsduk för tårarna och telefon för att skänka mer pengar. Ni kommer vara toppen, skriver Maria Forsblom.

Tack fina Soraya för att du delar med dig till alla andra som också sörjer!

Dela gärna vidare så fler får ta del av Soryas viktiga berättelse.