Sorayas tårar – efter mammans bortgång: ”Hade blivit en fantastisk mormor”

Folkkära programledaren Soraya Lavasani är gravid med sitt andra barn. Nu berättar hon för första gången om sorgen över att barnet i magen aldrig kommer att få träffa sin mormor. Detta då Soraya förlorat sin mamma i cancer.

Att prata om närstående man förlorat är inte enkelt. Speciellt inte inför tio tusentals människor. I samband med galan ”Tillsammans mot cancer” väljer Soraya Lavasani att öppna upp gällande sorgen av att ha förlorat sin mamma i sjukdomen.

Soraya, som är gravid med sitt andra barn, berättar att i längtan efter bebisen finns också en sorg.

– Det går inte en en dag utan att jag saknar henne. Hon hade blivit en fantastisk mormor till dig och din syster. Hon längtade verkligen efter barnbarn men fick tyvärr aldrig chansen att uppleva det, säger Soraya under galan.

Få stort stöd i sociala medier

Stunden blev en känslosam sådan, och efteråt stöttades Soraya av sina följare på Instagram, som hyllade hennes insats som programledare fr galan.

”Soraya är helt rätt person att leda cancergalan så fin och så härlig”, skriver en.

”Du är fantastisk Soraya och helt rätt person att leda denna gala. Förstår dig helt och hållet det du gått igenom.”, skriver en annan.

”Gråter när jag ser ditt inlägg, din äldsta och min yngsta är ungefär lika gamla, min mamma förlorade kampen mot cancer 2/9-19… på min 40 års dag. Självklart stöder vi Cancerfonden i min familj ❤️ #fuckcancer”, skriver en tredje.

Stötta gärna Soraya och andra anhöriga till cancersjuka genom att dela och uppmuntra fler att stötta forskningen.