Spår av försvunne Patrik hittade i Belgien: ”Matchar DNA”

Svenske Patrik Linfeldt, idag 24, försvann mystiskt för två år sedan när han skulle resa hem till Malmö från Falun. De sista spåren av Patrik leds till Hallsbergs tågstation, där man hittade hans väskor. Sedan dess har ingen sett honom.

Nu, två år senare, har polisen fått in nya uppgifter som är till stor hjälp i det mystiska försvinnandet.

– Man har hittat en död person i Belgien, och det finns vissa matchningar i DNA:t, säger Karin Lindblom på chef för polisiära utredningar i Hallsberg till Newsner.

Det var för två år sedan som sökandet efter Patrik Linfeldt, då 22, försvann från en tågstation i Hallsberg. Trots flera efterlysningar och sökinsatser av organisationerna Missing People och FIKK, Frivilliga Insatser vid Kris och Katastrof, så har man inte kommit långt i sökandet efter Patrik, förrän nu.

Matchar försvunne Patriks DNA

Under onsdagsmorgonen meddelade polisen att man hittat en död person i Belgien, som har kopplingar till Patriks DNA.

– Eftersom att den döde personen inte var identifierad gjordes en DNA-analys, och då matchade man med Patrik, vars DNA finns i databasen över efterlysta personer internationellt och nationellt.

Hon fortsätter:

– Vi kan inte säga att det är Patrik, men det finns matchningar, så det finns en koppling, absolut, säger Karin Lindblom till Newsner.

Foto: Privat/Polisen

Har du sett eller hört något som kan hjälpa polisen? Hör av dig till 114 14 i sådant fall. Dela gärna för att uppmana andra att hjälpa till.