Spolbilschauffören Svenne hörde desperata rop från avloppsrör – agerade direkt och hyllas nu som hjälte

När spolbilschauffören Svenne Olsson fick höra desperata rop under jorden körde han ned en kamera i ett av rören, insåg det akuta och räddade liv, vilket Hallandsposten rapporterat om tidigare.

Nu hyllas han som hjälte för sin insats.

Det var i måndags eftermiddag som byggarbetare på en arbetsplats i Knäred, Laholm, började höra jamanden från de nedgrävda rören.

Räddningstjänsten larmades till platsen och en räddningsledare åkte ut till undsättning, något Hallandsposten rapporterat om tidigare.

Röret var smalt och trångt och under måndagen var det ingen som lyckades få upp den stackars katten ur röret. Men i väntan på en lösning skickade man ned mat till den så att den inte skulle svälta ihjäl.

Svenne kom till undsättning

Till slut fick spolbilschauffören Svenne Olsson nys om den stackars katten och åkte till platsen för att se om han kunde rädda den.

– Byggarbetarna hade försökt lokalisera var ljuden kom från så när jag kom dit på morgonen körde jag ned en kamera i ett av rören och där låg katten och tittade på mig två meter under jorden, säger Svenne Olsson, till Newsner.

Den lilla katten blev rädd för kameran, vilket gjorde att den backade allt längre in i rören.

Och det blev kattens räddning.

– Katten backade så långt att den kom till en närliggande brunn och där kunde vi öppna och ta ut den. På så vis slapp vi gräva upp allt också.

”En solskenshistoria”

Ingen vet hur katten har hamnat där. Och Svenne är bara glad över att han lyckades få upp katten, att den var vid liv och verkade må bra.

– Det är inte någonting man gör på jobbet varje dag. Men det är en solskenshistoria. Allt fick ett gott slut och katten mådde bra, det är det viktigaste, säger han till Newsner.

Är så glad över denna solskenshistoria. Dela gärna för att visa din uppskattning för Svenne och hylla hans insats. Det är han mer än värd.

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);