Spotify-grundarens djupa sorg efter kollegans död i terrorattacken: ”Vi saknar dig”

Brittiske tvåbarnspappan Chris Beavington levde i Stockholm med sin familj och arbetade på globala musikjätten Spotify. 

På fredagen blev han en av terroristens dödsoffer i den fruktansvärda vansinnesfärden på Drottninggatan. 

41-årige Chris Beavington bodde i Stockholm tillsammans med sin familj. Han var tvåbarnsfar, uppger BBC, och arbetade till vardags på svenska musikjätten Spotifys huvudkontor. 

När terroristens vansinnesfärd genom Drottninggatan i centrala Stockholm blev han en av fyra som dödades i den fruktansvärda attacken som också skadade 15 personer. 

”Vi är alla förkrossade över vår begåvade, passionerade och omtänksamma son Chris som plötsligt och tragiskt dött. En underbar make, son, pappa, bror och nära vän för så många. Familjen ber nu om att få sörja i fred i den här oerhört svåra stunden”, säger pappan John Bevington i ett uttalande via brittiska Utrikesdepartementet.

Brittiska UD har gått ut med namn och bild på Chris som medier tillåts publicera. 

Chris ska ha arbetat som chef för globala strategiska partnerskap på Spotify. Den svenska streamingjättens grundare Daniel Ek har i ett långt och känslosamt inlägg på Facebook beskrivit sina känslor efter det fasansfulla: 

“Det är med chock och ett tungt hjärta som jag kan bekräfta att Chris Bevington från vårt Spotify-team miste livet i fredagens sanslösa attack i Stockholm, skriver han på sin Facebook-sida och fortsätter i ett långt inlägg: 

”Chris har varit en bandmedlem hos oss i över fem års tid. Han har haft stor påverkan på inte bara bolaget, utan på alla som hade privilegiet att få arbeta med honom. Det finns inga ord som kan beskriva hur mycket vi kommer att sakna honom eller hur ledsna vi är över att ha förlorat honom på detta sätt. 

I takt med att den här tragiska nyheten håller på att sjunka in så är vårt primära fokus just nu att stötta Chris familj och nära på alla sätt som vi bara kan.

Jag är, precis som alla ni andra, lika upprörd och ledsen över att något som det här kunde hända i Sverige. Det enda ljuset i det här tragiska ögonblicket är all den kärlek och det medlidande och solidaritet som alla har uppvisat. Det var precis den typen av person som Chris också var.

Vi kommer att sakna dig djupt, Chris. Vila i frid min vän.”

Vila i frid.