SR-kanalen lägger ner nästan alla program: Här är anledningen

Sveriges radio väljer att lägga ned nästan alla P3-program.

På sin hemsida skriver SR att man till kommande år inför en ny tablå.

Anledningen: Man vill satsa på en bredare målgrupp i stället för den yngre man har i dag.

På torsdagen slog nyheten ner som en bomb för alla radiolyssnare. Sveriges radio lägger ner i stort sett alla P3-program.

På Sveriges radio-bloggen kan man läsa om anledningen till beslutet.

De skriver att man nu vill rikta sig till en bredare publik och att P3 från och med nästa år, 2020 ska bli den ”självklara platsen för den som är intresserad av musikjournalistik och samhällsfrågor – oavsett ålder”.

– Den stora förändringen är att vi nu bjuder in en bredare publik. En publik som inte definierar sig bara utifrån ålder, utan där de gemensamma intressena är det viktiga, säger Cajsa Lindberg, biträdande programdirektör med ansvar för utbudet, till Expressen.

FOTO: TT

Nästan alla program läggs ned – men det blir kvar

SR skriver på sin hemsida att samhället i dag är inne i en digital förflyttning, vilket märks hos nuvarande P3-publik. De kan exempelvis se att lyssnandet på poddar är högre hos P3-lyssnare, samtidigt som den linjära lyssningen minskat.

”Därför vill P3 i framtiden erbjuda innehåll som möter publikens beteende och behov och vi ska anpassa oss efter publikens sätt att lyssna. Gör vi inte det lever vi inte upp till vårt public service-uppdrag som handlar om att finnas till för alla där de är”.

Beslutet innebär att de flesta av dagens program i de linjära FM-sändningarna kommer att försvinna från tablån. Ett program som däremot blir kvar är Morgonpasset i P3, skriver Omni.

Tycker du att SR gör rätt? Dela för att säga din åsikt om det här!