SSU-ordförande tog dyr taxi mellan sälen och Stockholm – för ett möte han aldrig gick på

SSU:s ordförande Philip Botström tog en taxi från Sälen hem till Stockholm för att hinna till ett möte med Socialdemokraternas verkställande utskott på måndagsmorgonen. Taxinotan som SSU skulle bekosta landade på nästan 8 000 kronor, men Botström gick aldrig på mötet. 

Under helgen befann sig SSU-ordförande Philip Botström i Sälen för konferensen Folk och Försvar. På måndag morgon klockan 09.00 skulle han närvara på ett möte med Socialdemokraternas verkställande utskott i Stockholm, och eftersom tiden blev knapp valde Botström att ta en taxi för 7 900 kronor. 
– Det var inte praktiskt möjligt att ordna något annat färdmedel just den kvällen och han hade ett viktigt åtagande morgonen efter. Han skulle delta i ett viktigt möte som representant för SSU, sa pressekreteraren Pavlos Cavelier Bizas till Aftonbladet.

Foto: Simon Röder

Men mötet som Botström skyndade till dök han aldrig upp på, vilket enligt Aftonbladet fått aktiva SSU:are att reagera. 
”Jag skäms som SSU:are. Philip Botström är inte värdig titel som förbundsordförande för ett ungdomsförbund som påstår sig företräda arbetarklassen”, skriver en person som själv är aktiv inom SSU på Facebooksidan Stockholms SSu-distrikt.

Anledningen till Botströms frånvaro ska enligt hans pressekreterare ha varit utmattningssyndrom, som han lidit av en längre tid. 

SSU.se

Botström har försvarat sitt val av färdmedel på sin twitter. Och till Aftonbladet säger han att han själv kommer att bekosta taxiresan.