Staden höll på att förstöra allt med kungen när de körde iväg tiggarna. Hans reaktion? Helt klart beundransvärd.

När kungen kom på besök i staden så flyttade Sundsvall på ett helt läger med EU-immigranter. Men det fick den svenske monarken att reagera. Snyggt jobbat, kungen!

Sundsvalls kommun flyttade EU-migranternas tält- och husvagnsläger. Anledningen var att det låg nära platsen där kung Carl XVI Gustaf skulle närvara för invigningen av Sundsvallsbron.
Men kommunen fick rejält bakslag på tilltaget. Kungen var nära att ställa in invigningen.
– Absolut. Självklart fanns det sådana tankegångar, säger hovets informationschef Margaretha Thorgren till Dagbladet.

Foto: Anna-Lena Ahlström,kungahuset.se

Hon fortsätter:
– Det är högst olyckligt. Sådana här saker tar fel fokus och tyvärr kan det bli tokiga rubriker där kungen får ta ansvar för någonting som han inte är inblandad i över huvud taget. Kommunen har i pressmeddelanden agerat ansvarstagande vilket innebär att kungen nu kommer att komma till Sundsvall och genomföra invigningen som planerat.

Kommunen har nu backat och bett om ursäkt. Även på Trafikverket – som stod som huvudarrangör – är man förbannade. I en skriftlig kommentar meddelar man:
”Det är helt främmande för Trafikverket att flytta på människor för att genomföra en ceremoni”.

Skärmdump från Dagbladet

Kommundirektör Stefan Söderlund har nu bett de berörda personerna om ursäkt personligen.
– Jag bad om ursäkt för det obehag de har utsatts för i samband med flytten. Men beslutet fattades i all välmening, dels för att personerna inte skulle hamna i en situation där det var svårt att komma ut från platsen och dels för att man trodde att det underlättade kabeldragning till scenen, säger han till Dagbladet.

Nu har kommunen meddelat att lägret ska få tillgång till elektricitet.